Đoković: Svaki meč sada je kao poklon, kalkulacija nema

Novak Đoković nakon četvrte uzastopnme pobjede nad Danilom Medvedevom zadovoljan igrom, na redu 131. fianle rpotiv Sebastiajna Korde

3647 pregleda 1 komentar(a)
Đoković je izbjegao ozbiljniju povredu, Foto: REUTERS
Đoković je izbjegao ozbiljniju povredu, Foto: REUTERS

Novak Đoković punih pet godina nije izgubio u Australiji, pošto je u polufinalu u Adelaidi četvrti put zaredom dobio Rusa Danila Medvedeva - 6:3, 6:4. Srpski teniser je sada povećao međusobni skor pobjeda na 9:4, u međusobnim mečevima sa Medvedevom.

Od poraza u četvrtom krugu Ozi opena 2018. godine, Đoković je u Australiji vezao 33 pobjede! Plasirao se u 131. ATP finale, rekorder je Džimi Konors sa 164, ispred su još Rodžer Federer - 157, i Ivan Lendl - 146 finala.

U finalu sjutra od 8,30 sati u Adelaidi ga čeka Amerikanac Sebastijan Korda, sin češkog bivšeg tenisera Petera. Korda igra peto finale i ima jednu ATP titulu.

Đoković je u meču sa Medvedevom tražio krajem prvog seta medicinski tajm-aut, izgledalo je zbog bola u zadnjoj loži

“Srećom, ništa ozbiljno - inače ne bih mogao nastaviti. Zapravo to je bio samo poziv ljekaru da bih uzeo tablete protiv upale i nakon nekoliko gemova osjećao sam se kao početkom meča", objasnio je Đoković

O meču sa rivalom:

"Pokušao sam da ne usporavam, ne dopustim mu da mi uzme servis. To je bilo najvažnije, jer znao sam da ću ja dobiti priliku. Što je meč duže trajao, što se butni mišić više zagrijavao i ja sam se bolje osjećao. Nadam se da će sjutra sve biti u redu", kazao je u intervjuu na terenu i dodao:

"Tokom meča razmišljao sam o Melburnu. Ali na terenu nema kalkulacija. U ovoj fazi moje karijere svaki meč je vrlo važan, gotovo kao poklon - tako da pokušavam da dam sve od sebe i pobijedim u svim okolnostima,” rekao je Đoković, koji se zahvalio publici na opčetku obraćanja za fantastičnu atmosferu punih tribina.

"Nije tu samo naša srpska dijaspora, vidim tribine su pune, navijanje je bilo fantastično".

A Kordi se ispunio san.

"Igrati protiv Đokovića, jednog od najvećih svih vremena, to sa srećom iščekujem. Nezavisno od rezultata biće to ogromno iskustvo za mene. Daću 100 odsto i pokušaću da pobijedim", istakao je 22-godišnji teniser, 33. na ATP listi.

On će biti nosilac na Ozi openu, nakon odustajanja Karlosa Alkarasa.

Bonus video: