Novak Đoković pogodio smeč na meč lopti i slavio nakon više od tri sata igre

Novak Đoković je slavio u svom 131. finalu - ATP u Adelajdu, pošto je u finalu nakon velike borbe i maratona od preko tri sata savladao sjajnog Amerikanca Sebastijana Kordu (6:7, 7:6, 6:4)

36746 pregleda 46 komentar(a)
Uspio i preko najtežeg udarca na meč lopti do trofeja Aboridžina, Foto: REUTERS
Uspio i preko najtežeg udarca na meč lopti do trofeja Aboridžina, Foto: REUTERS

Novak Đoković je slavio u svom 131. finalu - ATP u Adelajdu, pošto je u finalu nakon velike borbe i maratona od preko tri sata savladao sjajnog Amerikanca Sebastijana Kordu (6:7, 7:6, 6:4).

Imao je sin slavnog Čeha Petra i meč loptu nakon 125 minuta igre, odigrao fantastično, ali je Đoković pogodio svoj najslabiji udarac - smeč volej iza glave.

Potom više nije bilo povratka za 22-godišnjeg rivala. Iako je servirao sjajno bilo je samo pitanje trenutka kada će da poklekne. Utradio je to nakon 191 minuta igre.

Korda je iz petog finala ostao na jednom ATP trofeju, Đoković produžio niz nepobjedivosti u Australiji na 34 meča.

"Nadam se da ste uživali u ovom šouu večeras. Bio si bliži pobjedi, ali nisi imao sreće, samo nastavi tako - izabran si igrač", obratio se Đoković Kordi nakon meča i dodao:

"Hvala mom timu što me tolerišu u dobrim i lošim vremenima. Nije bilo lako sa mnom. I hvala mom bratu Marku, rijetko ga viđam i drago mi da je došao. Sjajna nedjelja, dao sam sve od sebe da bih podigao ovaj trofej. Hvala svima što ste došli, podržavali me kao nikada i to u svakom meču. Kao da igram kod kuće. Hvala iz dubine srca što se osjećam dobrodošlim. Hvala za trofej naroda Aboridžina, koji je oduvijek na ovoj teritoriji i prenosi kulturu tog drevnog naroda. I vidimo se naredne godine", kazao je Đoković nakon 92. titule.

Korda je obećao da će odigrati na 100 odsto, uradio je to i zaista je samo malo sreće u par udaraca nedostajalo da dobije meć iz snova, protiv kako kaže -"jednog od navećih u istoriji".

"Nevejrovatan meć i nevjerovatna publika. Odigrao sam odličnio i nadam se da ću nastaviti u takvom ritmu", kazao je Korda, juniorski prvak Ozi opena 2018. godine.

Bonus video: