Odličan žrijeb za Đokovića, na startu sa Karbaljes Baenom

Đoković se nalazi u dijelu žreba zajedno sa drugim nosiocem i trećim teniserom svijeta Norvežaninom Kasperom Rudom

5680 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Australijan opena protiv španskog igrača Roberta Karbaljes Baene, odlučeno je danas žrijebom u Melburnu.

Četvrti nosilac na prvom grend slemu sezone za potencijalnog rivala u drugom kolu ima pobjednika meča između bolivijskog igrača Uga Delijena i kvalifikanta.

Đoković se nalazi u dijelu žreba zajedno sa drugim nosiocem i trećim teniserom svijeta Norvežaninom Kasperom Rudom.

Ukoliko dođe do trećeg kola Đoković bi mogao da igra protiv 27. nosioca bugarskog igrača Grigora Dimitrova, a na spisku rivala je i srpski igrač Laslo Đere.

U slučaju da prođe i četvrto kolo Đoković bi u četvrtfinalu za protivnika mogao da ima petog nosioca Rusa Andreja Rubljova.

Srpski igrač će u Melburnu pokušati da dođe do 10. titule na Australijan openu i da se izjednači po broju grend slem trofeja sa Špancem Rafaelom Nadalom (22).

Branilac titule i prvi nosilac na turniru Rafael Nadal u prvom kolu igra protiv Britanca Džeka Drejpera, dok drugi nosilac Rud igra protiv Čeha Tomaša Mahača.

U drugom kolu Nadalu će protivnik biti Nakašima ili Mekdonald, dok je nakon toga moguć susret sa Nišiokom.

U eventualnoj osmini finala protivnici su Hačanov ili Tijafo, a u četvrtfinalu je moguć duel sa Medvedevim što bi bila repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala.

Nadalov projektovani rival u polufinalu je Stefanos Cicipas.

Bonus video: