Nadal: Ranjiv sam, ali i to je dio posla

Španac brani titulu na Australijan openu, koji počinje u ponedjeljak

7138 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Aktuelni šampion Australijan opena, Rafael Nadal kaže za sebe da je "ranjiv" uoči početka novog turnira u Melburnu, ali i na pominje da je sve to samo "dio posla".

„Gubio sam u posljednje vrijeme češće nego obično, ali to je dio posla. Prihvatio sam situaciju. Dovoljno sam skroman da prihvatim situaciju i samo da radim sa onim što imam. Moram opet da izgradim momentum pobjedama. Tačno je da sam gubio češće nego što je to bio slučaj“, kaže Nadal.

U ponedjeljak, na otvaranju Australijan opena, čeka ga neugodni Britanac Džek Drejper.

„Vjerovatno jedna od najtežih prvih rundi mogućih… Mlad je, snažan, raste i veoma brzo napreduje na ATP listi, igrao je dobro. Veliki izazov za mene da počnem turnir. Međutim, vidjećemo, ovdje sam da bih dao sebi šansu i znam da on igra dobro“, kaže Rafael Nadal.

Za prošlogodišnji titulu u Melburnu, kojom je 21. grend slemom izbio na vrh vječne liste najvećih trofeja (sada ima 22), Španac kaže da je to bilo nešto najemotivnije za njega.

Ulogu favorita na ovogodišnjem turniru prepustio je Novaku Đokoviću, koji je prošle godine deportovan iz Australije.

„Djeluje da je Đoković dobro pripremljen. Imao je sjajne rezultate na kraju godine i počeo je ovu godinu pobjedama. Ovaj turnir je uvek bio dobar za njega. Ako pričamo o favoritima, u subotu pred turnir onda nema sumnje ko je favorit. Ali, titule se ne osvajaju u subotu pred turnir. Moraš da radiš dvije nedjelje. Mada je pokazao da to zna veoma dobro. Ako pobijedi čestitaću mu, uradiće nešto istorijski. Moj život se zbog toga neće menjati“, kazao je Nadal.

Bonus video: