Novak Đoković: Sve zavisi od mene u Melburnu

Znam da ću, ako budem zdrav i igrao najbolje, imati priliku na ovom terenu protiv bilo koga", rekao je Đoković.

9028 pregleda 7 komentar(a)
Đokoviću samopouzdanje uliva pobjeda u Adelajdu, Foto: Reuters
Đokoviću samopouzdanje uliva pobjeda u Adelajdu, Foto: Reuters

Novak Đoković je četvrti kosturaš ali prvi favorit Australijan opena. Ulogu mu opravdavaju rezultati - pet godina nije izgubio u Australiji a Ozi pen je dovojio devet puta. Rekord!

Nosilac donjeg kostura je Norvežanin Kasper Rud a Đoković startuje protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, a pravi izazov trebalo bi da bude četvrtfinale (Andrej Rubljov, Kirjos ili Holger Rune). Projektovano polufinale protiv Ruda, koji je bio miljenik žriejba i do četvrtfinala - projektovano protiv Tejlora Frica, ne bi trebalo da ima problema.

-Naravno da me motiviše ta trka sa rekordima. Zato igram profesionalni tenis. Želim da budem najbolji, želim najveće trofeje i to nije tajna. A nema većih od grend slema. U jako sam dobroj formi. Završio sam sjajno prošlu sezonu i zadržao tu formu u Adelajdu. Tamo sam dobio sjajne igrače i imam dobre šanse. Uvijek mislim da imam dobre šanse. Niko ne trenira više od mene. Sada je puno mladih talenata i oni su željni da me pobijede. tačnije gladni su mog skalpa, naročito u Australiji", kaže Đoković i dodaje:

"Iskustvo takvih situacija pomaže mi da sve napravim kako treba. Znam da ću, kada budem zdrav i budem igrao najbolje, imati priliku na ovom terenu protiv bilo koga", rekao je na konferenciji za novinare Đoković.

Bonus video: