Počeo Australijan open: Nadal u drugom kolu

Nadal izgubio set protiv Džeka Drejpera, ali i najavio da se vraća u formu - 7:5, 2:6, 6:4, 6:1 za okršaj sa Mekdonaldom u drugoj rundi

11639 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Počeo je Australijan open, a šampion je već u drugom kolu - Rafael Nadal mučio se na startu Britancem Džekom Drejperom, ali je bio dobar u posljednja dva seta (7:5, 2:6, 6:4, 6:1).

U drugom kolu igraće sa Amerikance Mekenzijem Mekdonaldom, koji je u pet setova slavio protiv zemljaka Brendona Nakašime.

"Bilo je uzbudljivo vratiti se, prošli turnir je bio najemotivniji za mene, nažalost to je prošlost, moram da natsavim da radim, a ovo je novi početak. Srećan sam što sam se vratio u Rod Lever arenu pobjedom, jer protekli period nije bio dobar za mene", kazao je Nadal, koji je dobio samo jedan od prethodnih šest mečeva.

Ipak, na najvećoj sceni, na grend slemu, najavio je povratak u formu.

Drejper, talentovani Britanac, opasan ljevak, bio je neugodan u prva dva seta - u prvom je popustio tek u posljednjem gemu, drugi je otvorio sa dva brejka i lako priveo kraju.

Iako mnogo stariji, Rafa je, međutim, pokazao da ima više snage, po vrelom australijanskom suncu. U trećem setu je odmah oduzeo servis Drejperu, poveo 4:1, Britanac se vratio, izjednačio na 4:4, a onda je Rafa opet pokazao zube i sa dva vezana gema prelomio meč.

Četvrti set bila je rutina, iako je Drejper prvi napravio brejk za 1:0 - Nadal je vezao šest gemova i u velikom stilu proslavio prolaz u 2. kolo.

"Igrao sam protiv jednog od najtežih mogućih protivnika u prvoj rundi, Drejper ima snagu, ima sjajnu budućnost, drago mi je što sam uspio da pobijedim", kazao je Nadal na kraju.

Bonus video: