Razmahani Medvedev, Cicipas bez greške, Čeh Lehečka šokirao Ćorića

Ispao je nekadašnji šampion Australijan opena, Sten Vavrinka, koji je u pet setova izgubio od Čeha Molčana. Prošli Siner, Nori, Hurkač, Tijafo...

6297 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Silovit start Rusa Danila Medvedeva na Australijan openu.

Teniser koji je zbog čudnog sistema bodovanja i zabrane igranja na Vimbldonu rangiran tek kao peti nosilac u Melburnu, prepustio je Markosu Gironu svega tri gema - 6:0, 6:1, 6:2.

Rezultat sve govori o odnosu snaga i "otproru" koji je pružio Amerikanac. Medvedev, drugi favorit, finalista iz 2020. i 2021. godine, poslao je snažnu poruku rivalima.

"Nikad nije lako u prvim rundama, nikada ne znaš kakav je nivo tvoje igre, zato sam srećan što sam igrao dobro, fizički sam se osjećao dobro i jedva čekam naredni meč", kazao je Medvedev.

"Kao da je imao točkove", tako su iz studija Europorta prokomentarisali igru ruskog tenisera, a reagovali su i bukmejkeri - kvota da Medvedev osvoji Australijan open korigovana je sa osam na šest.

Sve zbog današnjeg izdanja...

U drugom kolu čeka ga domaći teniser Džon Milmen.

Grk Stefanos Cicipas plasirao u narednu rundu, trijumfom protiv Francuza Kontana Alisa sa 6:3, 6:4, 7:6.

Činilo se da Cicipasa čeka nešto teži posao, posebno zbog toga što je Alis nedavno u Adelejdu natjerao Đokovića da igra dva taj-brejka (7:6, 7:6 za Srbina). Taj meč, međutim, očigledno nije bio pravi parametar...

Stefanos Cicipas
foto: Reuters

Četvrti igrač svijeta dominirao je u prva dva seta, no Francuz je ipak uspio da ga testira u trećem. Teniseri su razmijenili po dva brejka pa je na kraju sve riješeno u taj-brejku koji je Grk dobio sa 8:6.

Prvo kolo je prošao i Britanac Kameron Nori, 12. teniser svijeta, koji je slavio protiv Francuza Lika van Ašea sa 7:6, 6:0, 6:3.

Rano jutros po centralnoevropskom vremenu, u drugo kolo je prošao i Italijan Janik Siner, trijumfom nad Britancem Kajlom Edmundom sa 6:4, 6:0, 6:2.

Protivnik Sinera u narednom kolu biće Argentinac Tomas Martin Ečeveri, koji je bio bolji od Francuza Greguara Barera sa 3:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Prvu prepreku na prvom grend slem turniru u sezoni preskočio je Poljak Hubert Hurkač koji je slavio protiv Španca Pedra Martinesa sa 7:6, 6:2, 6:2.

Dalje su prošli i Amerikanac Sebastijan Korda, koji je bio bolji od Čileanca Kristijana Garina u četiri seta (6:4, 1:6, 6:3, 6:2), Japanac Jošihito Nišioka koji je eliminisao Švedjanina Mikaela Imera (6:4, 6:2, 7:5), dok je Rus Karen Hačanov pobijedio Španca Bernabea Zapatu Miralesa (7:6, 6:2, 6:0).

Najveće iznenađenje prvog dana Australijan opena predstavlja glatka eliminacija Hrvata Borne Ćorića.

Čeh Jirži Lehečka rutinirano je "odradio" 26-godišnjeg Zagrepčanina i slavio u tri istovjetna seta - 6:3, 6:3, 6:3.

Za razliku od Ćorića, Amerikanac Frencis Tijafo nije dozvolio iznenađenje, pošto je eliminisao Njemca Danijela Altmajera sa 6:3, 6:3, 6:7, 7:6.

Ispao je i jedan "senator" - Sten Vavrinka, nekadašnji šampion Melburna, sada veteran koji ne igra više ozbiljan tenis, poražen je u pet setova od Slovaka Aleks Molčana (6:7, 6:3, 1:6, 7:6, 6:4). Vavrinki nije pomoglo ni to što je servirao za trijumf u četvrtom setu.

Bonus video: