Povreda za brigu, Đoković trenirao sa zavojem: Sve je okej

Sjutrašnji meč protiv Španca Karbaljesa Baene u 1. kolu mogao bi da da odgovor na pitanje jesu li u pitanju samo mjere predostrožnosti, ili je to zaista povreda koga bi mogla da sputa Đokovića u pohodu na 10. titulu u Melburnu

9436 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novaku Đoković su se "crta" žrijeb u Melburnu, naročito nakon povlačenja Nika Kirjosa, no mnogo veći problem mogla bi da predstavlja eventualna povreda, koja je minulih dana zabrinula njegove navijače.

Prvi favorit i rekorder po broju trofeja na Australijan openu u nedjelju je otkazao trening, da bi danas trenirao u kasnijem terminu od zakazanog, ali sa dvostrukom bandažom na nozi i ograničenim intenzitetom.

Đokovića još od turnira u Adelejdu muči mišić zadnje lože - u polufinalu protiv Danila Medvedeva je tražio medicinski tajm-aut, mučio se i u finalu protiv Korde, da bi po dolasku u Melburn morao da prekine trening-meč protiv Medvedva prije nekoliko dana,

"Sve je okej, vidimo se sjutra", kazao je Đoković danas nakon treninga sprskim izvještačima u Melburnu.

Ostaje da se vidi da li su povez, ograničeni intenzitet i prekidanje treninga samo mjere predostrožnosti, ili je zaista u pitanju povreda koga bi mogla da sputa Đokovića u pohodu na deseti Australijan open i 22. grend slem titulu.

Povezani članci

15. Januar 2023.

Svi protiv Đokovića - Đoković protiv svih

Odgovor možda ponudi sjutrašnji meč protiv Španca Karbaljesa Baene, u 1. kolu, koji počinje kasno uveče po lokalnom, a oko 11 ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: