"Srećan sam zbog povratka, ovaj teren je najposebniji u mom životu"

Novak Đoković savladao Karbaljesa Baenu i plasirao se u 2. kolo Australijan opena

4720 pregleda 12 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Novak Đoković je ostvario 22. pobjedu zaredom na Australijan openu - srpski teniser je danas na startu prvog grend slema u sezoni nakon tri seta savladao Španca Karaljesa Baenu i plasirao se u drugo kolo.

Bilo je 6:3, 6:4, 6:0 za Đokovića.

"Zadovoljan sam kako sam igrao u trećem setu. Dobro sam servirao, pogađao sa osnovne linije. U drugom setu je bilo uspona i padova. Karbaljes Baena je dobro igrao, borio se, on je dobar teniser, često treniramo zajedno u Španiji. Zaslužuje veliki aplauz", rekao je Đoković nakon meča.

Peti teniser svijeta se nakon godinu dana vratio u Melburn.

"Hvala svima što ste ostali ovako kasno. Hvala vam što ste mi dali takav prijem i dobrodošlicu o kojoj sam mogao da sanjam. Srećan sam što sam se vratio u Australiju, na teren na kojem sam imao najveće uspjehe u karijeri. Ovaj teren je najposebniji u mom životu. Ne mogu da tražim bolji start turnira. Hvala vam na podršci, cijenim to. Srećan sam kada izađem na ovaj teren. Mnogo puta sam slavio ovdje. Da mogu da biram jedan teren i uslove gdje uvijek da igram to bi uvijek bila 'Rod Lejver' arena", rekao je Đoković.

Bonus video: