Nadal: Razmišljao sam da predam meč, ne znam da li bih pobijedio i da sam bio zdrav

Španski teniser izgubio od Mekenzija Mekdonalda (3:0) u 2. kolu Australijan opena

7664 pregleda 12 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters

Španski teniser Rafael Nadal završio je nastup na Australijan openu već u drugom kolu.

Aktuelni šampion prvog grend slema u sezoni izgubio je od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda 3:0 (6:4, 6:4, 7:5).

„Mekenzi je igrao odlično, ja sam se borio, ali je on imao potrebne odgovore i zasluženo odnio pobjedu“, rekao je Nadal nakon meča.

Nadal se povrijedio u drugom setu. Zatražio je ljekarski tajm-aut, a onda je uspio da završi meč.

„U pitanju je bila povreda kuka, koji me je bolio nekoliko dana, ali ništa slično kao danas. Ne znam da li je mišić ili sam kuk, imao sam probleme i prije, bio na tretmanima – ali nikada prije nije bilo ovako. Nisam mogao da se krećem, I dok ne uradim test neću znati šta je. Teško je znati šta je sa mnom – bez opsežnog pregleda – i sve ostalo bi bilo nezahvalno nagađanje. Umoran sam da pričam na ovu temu. Izgubio sam meč, trudio se. Ne znam da li sam mogao da dobijem meč i da sam bio zdrav", kazao je Nadal.

Nije pomišljao da preda meč.

"Razmišljao sam da prekinem, ali sam ipak odlučio da uradim sve što mogu dok god stojim na terenu – i odveo ga do regularnog kraja. Mislim da je ovako bolje, izgubio sam, čestitao protivniku – jer je to sve sportski. Treba se boriti do kraja, to je suština sporta i to slijedim tokom svoje cijele karijere“, kazao je osvajač 22 grend slem titule.

Od eliminacije na US openu u osmini finala protiv Frensisa Tijafoa, Nadal je odigrao osam zvaničnih mečeva, a izgubio je šest.

"Ponekad je frustrirajuće, teško prihvatiti, umorni ste od svih povreda – iako je ovo težak momenat, sjutra je novi dan. Ne mogu da se žalim na svoj život, naravno, ali teških trenutaka u karijeri je bilo na pretek. Naravno da nisam mentalno uništen, ali nisam srećan. Nadam se da neću odsustvovati sa terena previše, ali je potrebno uložiti puno treninga i truda da se vratim na željeni nivo tenisa. Puno puta sam to radio u karijeri, volim to što radim i nastojaću da ponovo budem spreman za takmičenje jer je to moj način života. Kada nešto volite, uvijek ćete nastojati da tako živite."

Slijedi pauza zbog povrede.

„I pored svega, posljednjih sedam mjeseci je bilo izuzetno teško za mene – i sada ću, po svemu sudeći, morati da izbjegavam izazove i napore. Poslije toliko duge pauze – ponovo sam naporno trenirao, uložio puno truda, ali kada se ovo sada desilo – zaista ne znam šta da vam kažem u pogledu toga kako će dalje ići proces oporavka i povratka u takmičarsku formu“, zaključio je Nadal.

Bonus video: