Sabalenka lako do trećeg kola Australijan opena

Sabalenka u trećem kolu igra protiv 26. nositeljke Belgijanke Eliz Mertens

2299 pregleda 0 komentar(a)
Arina Sabalenka, Foto: Reuters
Arina Sabalenka, Foto: Reuters

Peta teniserka svijeta Arina Sabalenka plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobijedila američku igračicu Šelbi Rodžers sa 6:3, 6:1.

Bjeloruskinja je 51. igračicu svijeta savladala za sat i 27 minuta.

Rodžers je u trećem gemu prvog seta došla do brejka i zatim povela sa 3:1. Od tog momenta Sabalenka osvaja pet uzastopnih gemova za vođstvo u setovima.

U drugom setu Sabalenka je prepustila samo jedan gem američkoj teniserki i uz dva napravljena brejka došla do trećeg kola prvog grend slema u sezoni.

Sabalenka u trećem kolu igra protiv 26. nositeljke Belgijanke Eliz Mertens, koja je bila bolja od američke teniserke Loren Dejvis sa 6:4, 6:3.

Američka igračica Keti Volinec, 113. teniserka svijeta, plasman u treće kolo obezbijedila je pobedom nad devetom igračicom svijeta Ruskinjom Veronikom Kudermetovom sa 6:4, 2:6, 6:2.

Volinec u sljedećoj rundi čeka pobjednicu meča između Kineskinje Šuaj Dženg i hrvatske teniserke Petre Martić.

Poljska teniserka Magda Linet je do trećeg kola došla pobjedom nad 16. nositeljkom Estonkom Anet Kontavejt sa 3:6, 6:3, 6:4.

Linet, 45. igračica svijeta, u trećem kolu igra protiv Ruskinje Ekaterine Aleksandrove (18. igračica na WTA listi). Ona je u drugom kolu pobijedila Amerikanku Tejlor Taunsend sa 1:6, 6:2, 6:3.

Bonus video: