Očekivao se lakši trening, a bilo je mnogo teže: Đoković u trećem kolu AO

Srpski teniser nakon četiri seta eliminisao Francuza Enca Kuakoa - 6:1, 6:7, 6:2, 6:0

18373 pregleda 23 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Očekivalo se da bude lakši trening, ali je ispalo mnogo teže - srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, a vjerovatno ni on nije očekivao da će na terenu biti skoro tri sata.

Đoković je danas u drugoj rundi savladao francuskog tenisera Enca Kuakoa 3:1 (6:1, 6:7, 6:2, 6:0). Francuz se u glavni žrijeb plasirao kroz kvalifikacije.

Početak meča nije nagovještavao da će Đoković imati većih problema sa kvalifikantom. Vezao je pet gemova, osvojio prvi set, a Kuako zbog povrede tražio medicinski tajm-aut.

U drugom setu potpuno drugačija slika. Francuz je počeo da pogađa, servirao je odlično, spašavao brejk lopte i pružio odličan otpor Đokoviću.

Po završetku devetog gema Đoković je tražio medicinski tajm-aut zbog problema sa zadnjom ložom, koja ga već jedno vrijeme muči. I danas je bilo vidljivo da srpski teniser ima problema sa povredom.

Nakon ukazane pomoći Đoković je osvojio gem, potom imao dvije brejk lopte, koje nije iskoristio, pa je drugi set otišao u taj-brejk.

U taj-brejku je Đoković poveo 3:0, Kuako izjednačio, potom je Novak vodio 5:4 i dva puta servirao, ali je izgubio oba poena, pa je Francuz preokrenuo i stigao do izjednačenja u setovima.

Đoković u raspravi sa sudijom
Đoković u raspravi sa sudijomfoto: Reuters

Treći set protekao je u Đokovićevoj dominaciji. Peti teniser svijeta je ponovo počeo da igra dobro, poveo 3:0, potom napravio još jedan brejk i stigao do prednosti (2:1) u setovima.

I četvrti set bio je sličan trećem. Đoković je u drugom gemu iskoristio četvrtu brejk loptu, poveo 2:0, a onda spasao brejk loptu, nakon čega je sve bilo mnogo lakše.

U trećem gemu četvrtog seta Đoković se žalio na ponašanje pojedinih navijača, koji su mu zviždali i ometali ga prilikom servisa.

Navijači koji su ometali Đokovića
Navijači koji su ometali Đokovićafoto: Reuters

U narednom kolu Đoković igra sa Grigorom Dimitrovim, koji je eliminisao Lasla Đerea.

Bonus video: