Đoković: Nekada stvari ne idu savršeno, povreda ne izgleda dobro

Srpski teniser se plasirao u treće kolo Australijan opena pobjedom nad kvalifikantom Encom Kuakoom - 3:1

5465 pregleda 7 komentar(a)
Đoković i Kuako, Foto: Reuters
Đoković i Kuako, Foto: Reuters

Nakon velike borbe, upornog rivala, problema sa povredom i provokacijama navijača Novak Đoković se plasirao u treće kolo Australijan opena.

Srpski teniser je danas u drugoj rundi turnira u Melurnu eliminisao Francuza Enca Kuakoa - 3:1 (6:1, 6:7, 6:2, 6:0.)

"Mnogo toga se dešavalo večeras, Enco je zaslužio poštovanje za borbu. Obojica smo imali medicinski tajm-aut i mučili smo se", kazao je Đoković nakon meča, kada je sa tribina neko uzviknuo: "Volim te".

"Volim i ja tebe. Volim da igram noćne sesije i, da, hajde da nastavimo", dodao je Đoković.

Đoković je u finišu drugog seta imao problema sa povredom zadnje lože, sa kojom se muči već nekoliko dana.

"Iskreno, nije dobro uopšte. Mogu samo da idem da po dan. U prošlom meču je osjećaj bio mnogo bolji nego danas. To je sve što mogu da kažem. I da se se molim Bogu da će sve biti dobro", poručio je Đoković.

Srpski teniser se osvrnuo na meč.

"Uvijek očekujete da radite na terenu kao favorit, a neko, ko igra prvi put, naravno da će probati da pobijedi. Imao sam mnogo prilika da osvojim drugi set, ali nisam, ali sa tim morate da se nosite. Nekada stvari ne idu savršeno, bio sam u tim situacijama ranije", poručio je Đoković.

Đoković će u narednom kolu igrati sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovim.

"Godinama nisam igrao protiv njega, nikada nismo igrali ovdje, nadam se da će biti zanimljiv meč, dobri smo prijatelji, mi smo balkanska braća, neka bolji čovjek pobijedi", poručio je na kraju Đoković.

U trećem gemu četvrtog seta Đokovića su prilikom servisa, kada je Kuako imao brejk loptu ometali navijači.

"Htio bih da znam šta ćete uraditi povodom ovog navijača. Čovjek je mrtav pijan i vrijeđa me od početka meča. Od prvog poena me provocira, uopšte nije došao ovdje da gleda tenis, samo hoće da mi uđe u glavu. Čuli ste to minimum deset puta, ja sam ga čuo pedeset puta! Pitam Vas samo šta ćete da uradite po tom pitanju? Zašto ne kažete obezbjeđenju da ga izbaci sa stadiona?", upitao je Novak sudiju, a onda priveo meč kraju.

Bonus video: