Strašan preokret Sinera i rutina Cicipasa, ispao Nadalov "dželat" (VIDEO)

Peti dan Australijan opena, prvog teniskog grend-slem turnira u sezoni

10866 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Grk Stefanos Cicipas, četvrti nosilac na Australijan openu, plasirao se rano jutros u osminu finala grend-slema u Melburnu, pobjedom protiv 63. igrača svijeta, Holanđanina Talona Grikspura (6:2, 7:6, 6:3).

Četvrtom teniseru svijeta bila su dovoljna dva sata da se izbori sa rivalom, kome niti jednom nije dopustio brejk - drugi set je, ipak, morao da riješi u taj-brejku, u kojem je iskoristio drugu set-loptu (7:5). Cicipasov protivnik u osmini finala biće Italijan Janika Siner, 16. teniser svijeta, i biće to jedan od derbije te runde.

Sineru vjetar u leđa možda da fantastičan preokret protiv Martona Fucoviča - Mađar je dobio prva dva seta, ali mu je Italijan u naredna tri prepustio samo tri gema. Na kraju, nakon tri i po sata igre, konačan rezultat - 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0.

Dalje ide i sedmi kosturaš, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, koji je u četiri seta je pobedio 29. igrača svijeta, Argentinca Fransiska Serundola (6:1, 3:6, 6:1, 6:4).

A samo dva dana nakon što je u tri seta eliminisao Rafaela Nadala, Amerikanac Mekenzi Mekdonald nije imao šansu protiv Japanca Jošihita Nišioke, koji je slavio sa 7:6, 6:3, 6:2.

Bonus video: