Sabalenka eliminisala Mertens, Vekić nastavila sa odličnim izdanjima u Melburnu

Kineskinja Šuaj Dženg je do osmine finala došla pobjedom nad američkom teniserkom Keti Volinec sa 6:3, 6:2

7885 pregleda 0 komentar(a)
Dona Vekić, Foto: Reuters
Dona Vekić, Foto: Reuters

Peta teniserka svijeta Arina Sabalenka plasirala se rano jutros u osminu finala Australijan opena, pošto je u Melburnu savladala belgijsku igračicu Eliz Mertens sa 6:2, 6:3.

Bjeloruskinja je tokom meča koji je trajao sat i 14 minuta napravila četiri brejka, dok je 32. teniserka na WTA listi samo jednom došla do brejka.

Sabalenka u osmini finala igra protiv aktuelne olimpijske pobjednice i 12. nositeljke Švajcarkinje Belinde Benčić, koja je bila bolja od Italijanke Kamile Đorđi sa 6:2, 7:5.

Kineskinja Šuaj Dženg je do osmine finala došla pobjedom nad američkom teniserkom Keti Volinec sa 6:3, 6:2. U sljedećoj rundi 22. teniserka svijeta igra protiv bivše prve igračice svijeta, a sada 31. na WTA listi, Čehinje Karoline Pliškove. Pliškova je plasman među 16 najboljih potvrdila savladavši Ruskinju Varvaru Gračevu sa 6:4, 6:2.

U osminu finala su prošle i hrvatska teniserka Dona Vekić i Čehinja Linda Fruhvirtova. Vekić je bila bolja od španske igračice Nurije Parisas Dijas sa 6:2, 6:2, a Fruhvirtova je pobijedila sunarodnicu Marketu Vondroušovu sa 7:5, 2:6, 6:3.

Vekić i Fruhvirtova se sastaju u osmini finala, a to će biti njihov prvi međusobni meč.

Bonus video: