Kraj za hrabrog Endija: Bautista-Agut eliminisao Mareja

Španac slavio nakon četiri seta - 3:1 (6:1, 6:7, 6:3, 6:4)

4951 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Endi Marej je odigrao još jedan maratonski meč na Australijan openu, borio se do kraja, ali nije mogao do još jedne velike pobjede.

Mareja je danas, u trećem kolu, nakon četiri seta eliminisao španski teniser Roberto Bautisa Agut - 3:1 (6:1, 6:7, 6:3, 6:4).

Još jedan iscrpljujući meč je odigran na "Margaret Kort" areni, a samo u prvom setu nije bilo neizvjesnosti - Bautista-Agut je poveo 3:0 i lagano stigao do vođstva.

I u drugom je Španac imao brejk prednosti (3:1), ali je Marej odgovorio i izjednačio (4:4). Potom je set otišao u taj-brejk u kojem je Bautista-Agut imao dvije set lopte koje nije iskoristio. Marej je bio uporan, vratio se i izjednačio u setovima.

Treći set je odlučen u finišu, u osmom gemu, kada je Bautista-Agut prvo stigao do brejka, poveo 5:3, a onda sigurno servirao za novo vođstvo.

Marej je odlično otvorio četvrti set, poveo 2:0, ali je Španac brzo odgovorio, izjednačio (2:2), a onda u devetom gemu napravio još jedan brejk, koji mu je bio dovoljan za pobjedu.

"Uvijek je teško kada igrate protiv Endija, ali sam uživao. On je vrhunski teniser, znao sam kako će da igra i odgovorio sam mu dobro. Volim da igram na Australijan openu. Trudiću se da u nastavku igram dobro. Činjenica da sam došao do osmine finala znači da radim prave stvari na terenu", rekao je Bautista-Agut nakon meča.

Bautista-Agut će u narednom kolu igrati sa Tomijem Polom.

Bonus video: