Đoković: Do kraja nisam znao da li ću moći da pobijedim

Srpski teniser savladao Grigora Dimitrova 3:0 i plasirao se u osminu finala Australijan opena

8525 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Australijan opena nakon pobjede na Grigorom Dimitrovim - 3:0.

Đoković je upisao 24. pobjedu zaredom, a i danas je imao mnogo problema sa povredom zadnje lože, koju vuče već neko vrijeme.

"Rani brejk je bio bitan za mene jer nisam bio siguran kako ću se osjećati. Mnogo poštujem Grigora, dugo se znamo, on mi je jedan od najvećih prijatelja, on je toliko dobar sportista. Mislio sam da će dupli brejk biti dovoljan u trećem setu, ali do kraja nisam znao da li ću moći da pobijedim. To je velika borba", istakao je Đoković nakon meča.

Povezani članci

21. Januar 2023.

Povrijeđeni Đoković jači od Dimitrova

Peti teniser svijeta je još jednom ponovio da voli da igra u Melburnu.

"Ima nekoliko stvari, volim uslove ovdje, pogotovo po noći, odgovara mom stilu tenisa, što više igraš, imaš više samopouzdanja. Ovdje je jedna od najboljih atmosfera na svijetu, srećan sam što sam i dalje na turniru", poručio je Đoković.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv domaćeg tenisera Aleksa de Minaura.

"Očigledno je da je De Minaur jedan od najbržih igrača, mnogo je napredovao, ima Hjuita na svojoj strani. Ne znam koliko vas će biti na mojoj strani tada, ali volim vas", završio je Đoković.

Bonus video: