Cicipas vodio 2:0, Siner izjednačio, ali nije preokrenuo: Grk u četvrtfinalu AO

Bilo je 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3 za Cicipasa

13859 pregleda 4 komentar(a)
Cicipas, Foto: Reuters
Cicipas, Foto: Reuters

Stefanos Cicipas je posljednji učesnik četvrtfinala Australijan opena - grčki teniser je danas u maratonskom meču, nakon pet setova, eliminisao Italijana Janika Sinera.

Bilo je 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3 za Cicipasa.

„Kao da sam čitav vijek igrao ovdje. Toliko je dugo bilo. Sjajno veče. Bilo je savršeno. Uzbuđen sam zbog ovog uspjeha. Dajem sve od sebe, što nije lako. Janik je nevjerovatan protivnik, igrao je fantastično u trećem i četvrtom setu. Ali sam ostao smiren i na kraju slavio“, poručio je Cicipas.

Grk je odlično počeo meč - napravio je brejk, poveo 2:0, iako je u drugom gemu spasao četiri brejk lopte. Odlično je servirao i do kraja prvog seta više nije dao priliku Sineru da se vrati.

Na startu drugog seta viđen je po brejk na obje strane, bilo je izjednačeno sve do same završnice, odnosno do devetog gema, kada je Cicipas ponovo oduzeo servis rivalu, a onda duplirao prednost u setovima.

Djelovalo je da će Grk u tri seta završiti posao, ali se Italijan probudio. U drugom gemu trećeg seta nije iskoristio četiri brejk lopte, ali je u četvrtom uspio, poveo 3:1, potom i 4:1 što mu je bilo dovoljno da smanji zaostatak u setovima.

Siner je najbolji tenis igrao u četvrtom setu. Napravio je brejk, poveo 3:1 i do kraja tog dijela igre Cicipasu nije dozvolio šansu za povratak.

Cicipas se u petom setu ponovo razigrao. U četvrtom gemu imao je tri brejk lopte, koje nije iskoristio, ali zato jeste u šestom gemu. Poveo je 4:2 i riješio meč.

„Malo sam opustio ruku prilikom servisa u petom setu. To mi je pomoglo da budem precizniji, jer ranije tokom meča to nisam bio u stanju da radim. Dobar servis mi je pomogao da ne budem pod tenzijom“, objasnio je Cicipas.

Cicipas će u narednom kolu igrati sa Jirijem Lehečkom, koji je eliminisao Feliksa Ože-Alijasima.

Bonus video: