Rubljov spašavao meč lopte i u trileru izbacio Runea

Kakav meč na "Rod Lejver areni", Rus pobijedio Danca velikim preokretom u super taj-brejku petog seta

3331 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rus Andrej Rubljov nakon pravog trilera se plasirao u četvrtfinale Australijan opena, pobjedom protiv talentovanog Danca Holgera Runea nakon tri sata i 40 minuta borbe po jakom melburnškom suncu.

Rubljov je bio na putu da završi meč na mnogo lakši način, vodio je 2:1 u setovima, ali mu je 19-godišnji Rune čestim pauzama, medicinski tajm-autom i odlaskom u svlačionicu maltene razbio ritam.

Dvadesetpetogodišnji Moskovljanin bio je potom na ivici poraza u petom setu, gubio je 5:2, a kada je vratio brejk bio je prinuđen da u 10. gemu, kod vođstva rivala 5:4, spasava dvije meč lopte. Uspio je, fantastičnim servisima, a onda se otišlo u super taj-brejk.

Tek je tu viđena drama i nevjerovatan preokret.

Rune je vodio 5:0, Rubljov se vratio i na 9:8 došao do prve meč-lopte, i to na svom servisu. Imao je volej na mreži da završi duel, nije gađao pravu stranu Danac je fantastičnim pasing-šotom ostao u meču.

Dobio je potom Rus drugu meč loptu, sada na servis Danca, i uspio je uz mnogo sreće da je pretvori u pobjedu, tako što je lopta nakon njegovog udarca pogodila vrh mreže i pala u Runeovo polje (11:9).

"Nikada u životu nisam uspio da pobijedim u ovakvim mečevima. Ovo je prvi put da sam ovako slavio, tako da ću ovu pobjedu sigurno pamtiti cijelog života. Nemam riječi, tresem se i presrećan sam", rekao je Rubljov nakon meča.

Za njega, ovo je sedmo četvrtfinale na grend-slem turnirima, drugo na Australijan openu nakon 2021. godine.

Nikada se do sada nije plasirao u polufinale nekog od četiri najveća turnira.

Pokušaće to za dva dana - protiv Novaka Đokovića ili Aleksa de Minora.

Bonus video: