Ko je Ben Šelton, senzacionalni četvrtfinalista Australijan opena

Ovaj 20-godišnjak iz Atlante je u američkom obračunu savladao Džefrija-Džona Vulfa u pet setova i u tek drugom nastupu na nekom grend slemu prošao među najboljih osam. Čeka ga još jedan Ameriknac - Tomi Pol

3789 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U četvrtfinalu Australijan opena igraće i jedan ne toliko poznati teniser, gotovo anonimus - Ben Šelton.

Ovaj 20-godišnjak iz Atlante je u američkom obračunu savladao Džefrija-Džona Vulfa u pet setova (6:7, 6:2, 6:7, 7:6, 6:2) poslije skoro četiri sata igre.

Šelton, ljevak, je uoči Australijan opena bio 89. na ATP listi, što govori da i nije baš tako nepoznat za one koji prate tenis, a već je imao i neke velike pobjede.

Ovo mu je, ipak, tek drugi nastup na grend-slem turnirima. U prvom, prošle godine na US openu, eliminisan je u prvoj rundi od Portugalca Nuna Borgesa, ali je na tom meču odservirao drugi najbrži servis na cijelom turniru!

Debitovao je na ATP turu baš uoči US opena prošle godine, u svojoj Atlanti, iako ima prebivalište na Floridi. Pobijedio je Indijca Ramkumara Ramanatana u prvom kolu, u drugom je poražen u tri seta od sunarodnika Džona Iznera.

Dobio je specijalnu pozivnicu za nastup na turniru u Sinsinatiju, na kojem je upisao pobjede koje će pamtiti.

Povezani članci

23. Januar 2023.

Rubljov spašavao meč lopte i u trileru izbacio Runea

U prvom kolu je savladao Italijana Lorenca Sonega, što je bila njegova prva pobjeda protiv nekog tenisera iz Top 100, a onda je skinuo skalp Kasperu Rudu - njegov prvi trijumf nad igračem iz Top 10! Ispao je u trećem kolu od Kameroa Norija.

Ipak, plasma u četvrtfinale Australijan opena je plasman koji će pamtiti za sva vremena. I, možda, još nije kraj putovanja...

U njemu će ga čekati još jedan Amerikanac, Tomi Pol, koji je u četiri seta (6:2, 4:6, 6:2, 7:5) bio bolji od Španca Robeta Bautiste-Aguta.

Bonus video: