Zastrašujuće moćni Đoković u četvrtfinalu Australijan opena

"Diktat" Novaka Đokovića protiv Australijanca Aleksa de Minora - 6:2, 6:1, 6:2. Sada ga čeka Andrej Rubljov

24092 pregleda 67 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U prva tri kola mučio se sa povredom, izazivao strah kod svojih navijača, davao nadu rivalima koji su ga čekali.

U četvrtom kolu, nije bilo traga povredi, poslao je snažu poruku, i svojim navijačima i narednim protivnicima - Novak Đoković je u četvrtfinalu Australijan opena, nakon impresivne pobjede nad domaćim adutom Aleksom de Minorom (6:2, 6:1, 6:2).

Za dva dana ga čeka Andrej Rubljov, koji je nakon pobjede nad Holgerom Runeom, direktno u kameru Eurosporta, na pitanje koga očekuje za narednog protivnika, bez ustezanja rekao:

"O čemu mi pričamo - igraću protiv Đokovića".

Novak Đoković
foto: Reuters

Bila je to zastrašujuće moćna verzija devetostrukog pobjednika Melburna, 21-ostrukog grend-slem šampiona, protiv rivala koji je uoči meča odisao samopouzdanjem i govorio da namjerava da sa čvrstim stavom izađe na teren i odigra svoj najbolji tenis.

Taj stav Đoković mu je razbio u petom gemu prvog seta, kada je nakon rezultata 2:2 vezao čak devet gemova - dobio prvi, pa drugi set, nastavio "diktat" i u trećem.

Novak Đoković
foto: Sofascore

Nakon početna četiri gema, Đoković je od narednih 19 gemova dobio čak 16, De Minor samo tri!

Đoković je dao rivalu ukupno samo pet gemova, šest puta mu je oduzeo servis, nije mu dopustio niti jednu brejk loptu - odavno na jednom teniskom meču nije viđena takva dominacija, takva razlika.

"Nema šta mnogo da se kaže o mom nastupu, bilo je skoro bezgrešno od početka, osjećao sam se slobodno, tako sam se i kretao, 'zaključao' sam se u taj ritam. Dobro sam se osjećao i sa nogom, najbolje od početka turnira. Znao sam kako treba da igram protiv De Minora, imao sam plan, on je jedan od najbržih igrača na turu i srećan sam što sam uspio da od početka do kraja odigram sjajan meč", kazao je Đoković.

Novak Đoković
foto: Reuters

Ovo je za srpskog tenisera 13. plasman u četvrtfinale Australijan opena, više ih ima samo Rodžer Federer (15). Od prethodnih 12, Đoković je dvet puta uspio da se plasira u polufinale, i svih devet puta je osvojio titulu.

Ima li snažnije poruke?

Bonus video: