Ribakina kao na Vimbldonu - lako protiv Ostapenko, čeka je Azarenka

Kazahstanka prošla u polufinale Australijan opena i nastavila hod ka drugoj grend-slem tituli

2606 pregleda 0 komentar(a)
Azarenka je dvostruka šampionka Australijan opena, Foto: Reuters
Azarenka je dvostruka šampionka Australijan opena, Foto: Reuters

Šampionka Vimbldona, kazahstanka teniserka Elena Ribakina plasirala se u polufinale Australijan opena nakon pobjede nad Letonkom Jelenom Ostapenko 6:2, 6:4.

U polufinalu je čeka Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, koja je pokazala klasu protiv amerikanke Džesike Pegule, iako su joj bukmejkeri dodijelili ulogu autsajderke - 6:4, 6:1.

Ribakina je ostvarila tek prvu pobjedu u tri meča protiv Ostapenko i prošla u svoje prvo polufinale Australijan opena poslije sat i 19 minuta igre. Nastavila je pohod kad ka svojoj drugog grend slem tituli.

Elena Ribakina
Elena Ribakinafoto: Reuters

Trenutno 25. teniserka svijeta povela je sa 3:1 u prvom setu, kada je meč prekinut na 20 minuta zbog kiše, dok se ne zatvori krov "Rod Lejver arene" i isuši dobro pokvašeni teren.

Kada je meč nastavljen, Ostapenko je spasila prvu brejk loptu, ali je Ribakina iskoristila narednu priliku i povela 4:1, nakon čega je bez problema set privela kraju.

Ostapenko je prva stigla do prednosti u drugom setu, imala je 2:0, ali je Ribakina vezala tri gema i preokrenula na 3:2. Ribakina je svoje najbolje servise sačuvala za kraj, za finalni gem kada je odservirala tri asa, uključujući i na treću meč loptu.

Azarenka, šampionka Australijan opena iz 2012. i 2013. godine, a trenutno 24. teniserka svijeta, slavila je protiv treće na WTA listi poslije nešto više od sat i po vremena. Beloruskinja je počela silovito - Pegula nije imala odgovor: već nakon 12 minuta bilo je 3:0.

Meč je usmjeren na startu i Amerikanka do kraja meča više nije mogla da uhvati ritam.

Azarenka i Ribakina su do sada odigrale samo jedan meč i slavila je Kazahstanka.

U preostala dva četvrtfinala sjutra će se sastati Karolina Pliškova i Magda Linet, odnosno Arina Sabalenka i Dona Vekić.

Bonus video: