Nema prepreka za Sabalenku, Bjeloruskinja ostvarila uspjeh karijere

Arina Sabalenka nadjačala Magdu Linet (7:6, 6:2) za plasman u finale Australijan opena, njeno prvo grend-slem finale u karijeri

6012 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bjeloruskinja Arina Sabalenka izborila je premijerno grend-slem finale polufinalnom pobjedom na Australijan openu protiv Poljakinje Magde Linete - 7:6 (1), 6:2.

Sabalenka, peta nositeljka, bila je velika favoritkinja na papiru, a potencijalno iznenađenje naziralo se velikim dijelom prvog seta. Linet je odmah napravila brejk, povela 2:0, a potom odbijala žestoke napade Sabalenke, koja je gotovo svaku lopticu silovito udarala najjačom snagom.

Bjeloruskinja je ipak uspjela da vrati brejk, a onda demonstriala moć u taj-brejku - povela je 6:0 i iskoristila drugu set loptu za 7:1.

Drugi set bila je jednosmjerna ulica, 30-godišnja Linet, najveća senzacija u polufinalnim okršajima, nije imala šansu protiv šest godina mlađe, ali fizički neuporedivo jače Sabalenke, koja je plasirala razorne udarce.

Ona ove godine još nije izgubila ni set, a igrala je 10 mečeva.

Ovo je najveći uspjeh bjeloruske teniserke, koja do sada ima polufinale na Vimbldonu 2021. i polufinala US Open 2021. i 2022. godine.

Sabalenka će u finalu igrati protiv kazahstanske teniserke Elena RIbakina, koja je sa 7:6(4), 6:3 svladala Viktoriju Azarenku.

Povezani članci

26. Januar 2023.

Ribakina u finalu Australijan opena (VIDEO)

Finale je u subotu ujutru po našem vremenu.

Ribakina, 25. teniserka svijeta, za pojasom već ima jednu grend-slem titulu, za razliku od Sabalenke, jer je prošle godine trijumfovala na Vimbldonu.

Bonus video: