Đokovićev otac ne prisustvuje polufinalnom meču u Melburnu

Srđan Đoković dobio je oštre kritike pošto se u srijedu poslije meča četvrtfinala slikao sa navijačem koji je nosio zastavu sa likom predsjednika Rusije Vladimira Putina

6447 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srđan Đoković, otac srpskog tenisera Novaka Đokovića, saopštio je da neće prisustvovati današnjem polufinalnom meču Australijan opena u Melburnu, koji njegov sin igra protiv Amerikanca Tomija Pola.

Otac srpskog tenisera dobio je oštre kritike pošto se u srijedu poslije meča četvrtfinala u Melburnu, koji je njegov sin dobio protiv Rusa Andreja Rubljova, slikao sa navijačem koji je nosio zastavu sa likom predsjednika Rusije Vladimira Putina.

U saopštenju koje je poslao organizatorima prvog grend slem turnira u sezoni, Srđan Đoković je naveo da neće prisustvovati meču.

Organizatori su naveli da su razgovarali sa igračima i članovima njihovih ekipa o važnosti da se ne ulazi u bilo kakve aktivnosti koje mogu da poremete turnir i ponovili da je zabranjeno isticanje zastava Rusije i Bjelorusije.

Sportisti iz Rusije i Bjelorusije su izbačeni gotovo sa svih međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini, a tamo gdje učestvuju nisu istaknute zastave njihovih zemalja i takmiče se kao neutralni sportisti.