Đoković se mučio, pa ubrzao protiv Pola za 10. finale u Melburn parku

Rekorder po broju trofeja na Australijan openu zakazao finale protiv Stefanosa Cicipasa nakon trijumfa protiv Amerikanca Tomija Pola (7:5, 6:1, 6:2).

20458 pregleda 79 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je u finalu Australijan opena, 10. put u karijeri, a u nedjelju će se protiv Stefanosa Cicipasa boriti za 10. titulu u Melburn parku!

Polufinalnom pobjedom protiv Amerikanca Tomija Pola (7:5, 6:1, 6:2) Đoković je ostao sam i na vrhu liste po broju uzastopnih pobjeda na Australijan openu (27), čime je prevazišao seriju dosadašnjeg rekordera, Andrea Agasija.

Srpski teniser boriće se i za 22. grend slem titulu u karijeri, kojom bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom u najvažnijoj kategoriji u trci za najboljeg tenisera svih vremena.

Sa Cicipasom je već igrao finale Rolan Garosa prije godinu i po, pobijedio je iako je Grk vodio 2:0 u setovima.

"To su pozitivna sjećanja, bilo je to prvi put da sam se vratio poslije 0:2 u finalu i u njegovom prvom GS finalu. Emotivno, fizički, bilo je teško kako god da pogledaš, a on je jedan od najzanimljivijih momaka na turu, ne samo po igri, već i sa svojim zanimanjima, sa frizurom... Srećno u nedelju i neka bolji pobijedi", kazao je Đoković nakom meča.

Po očekivanju, on nije imao problema sa debitantom u polufinalima najvećih turnira, Tomijem Polom, s razlikom što nije odradio "lakši", već nešto teži trening.

Mučio se 35-godišnji Beograđanin, naročito u prvom setu, kada je umnogome zahvaljujući Polovim greškama (Amerikanac je očigledno bio impresioniran ambijentom, rivalom, veličinom meča) poveo 5:1, došao do set lopte, a onda neobjašnjivo stao.

Dva servisa izgubio je Đoković, bila je primjetna nervoza, ulazio je u raspravu sa sudijom, smetala su mu i pojedinačna, ali česta, dobacivanja sa tribina.

Pol je izjednačio na 5:5 kada je Đoković odlučio da se "fokusira" na teren i konačno dobije prvi set - vezao je dva gema i slavio 7:5 nakon tačno sat vremena igre.

Ostala dva seta bila su rutina, Đoković je ubrzao i napravio po dva brejka za plasman u finale.

Nikada devetostruki šampion Australijan opena nije izgubio polufinale na "Rod Lejver" areni, nikada nije izgubio ni finale - Cicipas je, međutim, spreman da ga testira, više nego bilo koji drugi rival na ovogodišnjem AO.

Bonus video: