Novak se nada da će mu otac Srđan biti u loži u finalu

U saopštenju koje je poslao organizatorima, Srđan Đoković je naveo da neće prisustvovati meču, nakon oštrih kritika koje je dobio jer se slikao sa srpskim navijačem koji je nosio sa Putinovim likom

5223 pregleda 9 komentar(a)
Novak Đoković i njegova loža na jednom od ranijih mečeva, Foto: Reuters
Novak Đoković i njegova loža na jednom od ranijih mečeva, Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u Melburnu da mu je žao što njegov otac nije prisustvovao polufinalnom meču protiv Tomija Pola i da se nada da će biti u loži za nedjeljno finale.

"Nije mi bilo prijatno što nije bio u loži tokom polufinala. Nadam se da će biti tu za finale", rekao je Đoković.

Srđan Đoković nije prisustvovao današnjem polufinalu u kojem je njegov sin pobijedio Amerikanca Pola i plasirao se u svoje deseto finale Australijan opena.

Otac srpskog tenisera dobio je oštre kritike pošto se u srijedu poslije meča četvrtfinala u Melburnu, koji je njegov sin dobio protiv Rusa Andreja Rubljova, slikao sa navijačem koji je nosio zastavu sa likom predsjednika Rusije Vladimira Putina.

U saopštenju koje je poslao organizatorima prvog grend slem turnira u sezoni, Srđan Đoković naveo je da neće prisustvovati meču, dok je ukrajinski ambasador zatražio da mu se ukine akreditacija.

"Žalosno je što je došlo do pogrešnog tumačenja. Moj otac je, kako je objasnio, poslije svakog meča išao da pozdravi moje navijače, da im zahvali i da se slika sa njima", rekao je Novak Đoković.

"Sve je počelo lošim prevodom njegovih riječi u nekim medijima", dodao je srpski teniser i istakao da "nije bilo namjere da se podrži bilo kakav rat".

Đoković je ponovio i riječi koje je njegov otac upotrebio u saopštenju objašnjavajući da neće prisustvovati polufinalu. "Naša porodica je prošla kroz strahote rata i sve što želimo je mir", napisao je Srđan Đoković.

Novak Đoković se plasirao u svoje deseto finale Australijan opena i za desetu titulu u Melburnu igraće u nedjelju u 9 sati protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Pobjednik tog finala biće novi svjetski broj jedan.