Sabalenka: Odluka da budem glavna i kučka koja ujeda za pobjede, dala rezultat

Arina Sabalenka je uz najveći pehar uzela ček na 2,1 milion dolara, Ribakina je "teža" za 1,2 miliona

3508 pregleda 2 komentar(a)
Ispunila obećanje sa starta sezone, Foto: REUTERS
Ispunila obećanje sa starta sezone, Foto: REUTERS

Arina Sabalenka podigla je pehar, 12. ali najveći u bogatoj karijeri 24-godišnje teniserke - Australijan open i prvi grend slem.

Uz njega i ček na 2,1 milion dolara, dok je rivalka u finalu, Kazahstanka Jelena Ribakina inkasirala 1,2 miliona.

Sa emocijama se ipak Sabalenka nosila bolje od svog tima, iako je prošle sezone na Ozi openu dopustila čak 56 dvostrukih servis grešaka, i finale je počela dvostrukom na servisu da bi u prvom setu njen broj asova bio jednak kao i dvostrukih grešaka - po pet.

Na australijskoj televiziji nen trener Anton Dubrov je primijećen da plače nakon pobjede njegove teniserke.

"Ne mogu reći šta sam rekla timu kada sam im prišla nakon pobjede. Tu nije bilo cenzure. Naročito treneru, kojeg sam prvi put vidjela da plače. On je tražio od mene tokom prošle sezone da ga promijenim jer nema više šta da mi ponudi. Bila sam izričita - ne! I naravno, ovaj pehar nije za mene već za moj tim", naglasila je atraktivna Bjeloruskinja.

Sabalenka je u sezonu ušla sa drugačijim pristupom i rezulatati su tu - dva pehara su stigla sa tek jednim izgubljenim setom.

"Samo je trebalo da ja promijenim pristup, shvatila da moram da sama donosim neke odluke, otpustila psihologa i odlučila da ujedam - budem bolesna kučka koju neće niko tako lako da makne sa terena. Odlučila sam da svaka protivnica mora da da više nego maksimum da bi me dobila".

Ona je rečeno, sprovela u djelo. Imala je 20 vinera više od Ribakine, a potukla je i najjačim oružjem protivnice u finalu - servisom i broejm asova, 17:9.

Sabalenka je od turnira već zaradila 14,4 miliona dolara, godinu mlađa Ribakina 7,6 miliona.

Bonus video: