Zverev oslobođen optužbi za zlostavljanje

Igrač je žestoko negirao da je bio nasilan prema Šaripovoj, koja nije zvanično podnijela žalbu protiv Njemca, a ATP je naglasio da je Zverev sve vrijeme sarađivao sa istragom

4297 pregleda 2 komentar(a)
Zverev, Foto: Reuters
Zverev, Foto: Reuters

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je danas da neće preduzeti sankcije protiv njemačkog tenisera Aleksandra Zvereva, koga je bivša djevojka optužila za nasilje, smatrajući da nema dovoljno dokaza.

ATP je u oktobru 2021. godine pokrenuo istragu o navodima o fizičkom i psihičkom nasilju koje je saopštila ruskinja Olga Šaripova, bivša djevojka Zvereva.

Igrač je žestoko negirao da je bio nasilan prema Šaripovoj, koja nije zvanično podnijela žalbu protiv Njemca, a ATP je naglasio da je Zverev sve vrijeme sarađivao sa istragom.

Šaripova, Zverev i još 24 osobe saslušane su tokom istrage koja je trajala 15 mjeseci.

Tokom istrage pregledane su tekstualne SMS poruke, audio-fajlovi i fotografije, a sve to dao je na uvid Zverev potpuno dobrovoljno.

"Na osnovu odsustva pouzdanih dokaza ili svedočenja, kao i kontradiktornih izjava Šaripove, Zvereva i drugih intervjuisanih, istražitelji nisu mogli da utvrde da su optužbe za nasilje osnovane", stoji u saopštenju ATP-a.

"Iz ovih razloga, ATP neće pokrenuti disciplinski postupak protiv Zvereva. Ozbiljnost i složenost optužbi zahtijevali su pedantan istražni proces i značajna sredstva. Takođe je zahtijevalo da se obratimo specijalizovanim istražiteljima, prvi put u istoriji ATP-a", izjavio je direktor asocijacije Masimo Kalveli.

Bonus video: