Đoković u Melburnu igrao sa pocijepanom zadnjom ložom od tri centimetra

"Zadnja loža mu je bila pocijepana tri centimetra. Vidio sam snimke, a možete i da pitate doktore", kazao je direktor turnira Kreg Tajli, a prenosi Eurosport

8580 pregleda 51 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Novak Đoković je u nedjelju ispisao istoriju tenisa, osvojio 10. Australijan open i 22. grend slem titlu u karijeri.

Đokovićev uspjeh je izvanredan, a još više dobija na značaju nakon današnje izjave direktora turnira Kreg Tajlija, koji je otkrio da je srpski teniser igrao sa pocijepanom zadnjom ložom.

"Mislim da niko ne može da dovede u pitanje njegov atletizam. Zadnja loža mu je bila pocijepana tri centimetra. Igrao je sa rupturom. Vidio sam snimke, a možete i da pitate doktore", kazao je Tajli, a prenosi Eurosport.

Đoković se povrijedio na turniru u Adelejdu, neposredno prije početka prvog grend slema. I taj turnir je osvojio, a onda je došao u Melburn i stigao do 22. grend slem titule.

"Znam da je bilo spekulacija da li je to tačno ili nije, i teško je povjerovati da neko to može da uradi sa tom vrstom povrede, ali on je nevjerovatan“.

I Đoković je tokom turnira često isticao problem sa povredom.

"Dovode se u pitanje samo moje povrede. Kada su drugi igrači povrijeđeni, oni su žrtve, ali kada sam ja u pitanju, onda je riječ o glumi. To je interesantno, ali ne osjećem da moram nešto da dokazujem", kazao je srpski teniser nakon pobjede u četvrtom kolu nad Aleksom de Minaurom.

Bivši teniser, a sada komentator na Eurosportu Mat Vilander komentarisao je Đokovićevu povredu.

"Smiješno je misliti da je u pitanju lažiranje povrede. Naravno da je povrijeđen, da ima bolove, ali može da igra. I to je najvažnije."

Bonus video: