Alkaras se vraća na teren: Želim da nastavim da napredujem

Španac će učestvovati na turniru u Buenos Ajresu

3106 pregleda 2 komentar(a)
Karlos Alkaras, Foto: Reuters
Karlos Alkaras, Foto: Reuters

Bivši broj jedan na ATP listi, Karlos Alkaras, naredne sedmice se vraća na teren.

Alkaras će učestvovati na turniru iz serije 250, koji se igra u glavnom gradu Argentine, Buenos Ajresu. Španac je, ujedno, prvi nosilac na ovom turniru.

Mladi teniser je pauzirao tri i po mjeseca. Povrijedio se na Mastersu u Parizu prošle godine, preskočio je završni Masters u Torinu i Dejvis kup, a onda je počeo da se priprema za Australijan open. Tokom priprema je obnovio povredu, pa je prvo mjesto na ATP listi prepustio Novaku Đokoviću, koji je osvojio grend slem u Melburnu.

"Došao sam ovdje prije nekoliko dana kako bih se što bolje pripremio. Cilj je da nastavim da napredujem jer želim da ponovim uspjehe. Iako sam već bio prvi na svijetu, mogu još bolje da igram. Sve mogu da popravim, od mog tenisa preko fitnesa do psihološkog aspekta. Uveliko radim sa svojim timom da to i uspijem korak po korak", rekao je Alkaras.

Đoković trenutno ima 340 bodova više od Alkarasa.

"Prošla godina je bila fantastična, ostvario sam svoje snove. I sam sam bio iznenađen koliko sam sve brzo postigao – podsjetio je da je osvojio US open i postao najmlađi broj 1 u istoriji. Želim da nastavim da pobjeđujem ali i da uživam u tenisu jer je jedino tako to i moguće", poručio je Alkaras.

Bonus video: