Vajda: Za Đokovića je Ivanišević broj jedan

Slovački trener smatra da je Đoković dovoljno naučio da trenira i bez njega

9677 pregleda 7 komentar(a)
Vajda smatra Ivaniševićeva nezamjenjivim u Novakovom štabu, Foto: Reuters
Vajda smatra Ivaniševićeva nezamjenjivim u Novakovom štabu, Foto: Reuters

Slovački trener Marjan Vajda jedan je od najzaslužnijih za uspon Novaka Đokovića do zvanja jednog od najboljih svih vremena. Sada, međutim po drugi put u karijeri prvog reketa svijeta, Vajda nije njegov trener. Prvi put se Novak baš i nije snašao.

"Dobro komuniciramo, ali radni odnos je prekinut zbog profesionalnog problema. Proveli smo zajedno 15 godina. Odlučio je da igra na manje turnira, manje putovanja i samim tim da smanji ekipu, a u njoj je broj jedan Goran Ivanišević. Bilo je emotivno teško otići, ali život ide dalje. Za mene je Novak i dalje Novak", kazao je Vajda, koji sada uspješno radi sa Iržijem Lehečkom.

"Novak se prilagodio i zna kako treba trenirati, kako se slagati i komunicirati sa Goranom. Ja sam dobro, on je dobro. Tako i treba da bude", istakao je Vajda i dodao

"Na Australijan openu sam vidio da mu je napokon laknulo. Oslobodila ga je prošlogodišnja priča o deportaciji i povreda koju je zadobio tokom turneje. Bilo je lako čitati njegove emocije. U tom smislu, nedostaju mi ti trenuci. Ukinuta su i ta ograničenja zbog koronavirusa i on može da igra na više turnira. Volio bih ga češće vidjeti na turneji i gledati ga kako osvaja što više grend slemova", zakljulčio je Vajda za argentinski Ole.

Bonus video: