Karlos Alkaras osvojio prvu titulu u sezoni

Španac u finalu turnira u Buenos Ajresu savladao Britanca Kamerona Norija (6:3, 7:5)

8367 pregleda 2 komentar(a)
Alkaras, Foto: Reuters
Alkaras, Foto: Reuters

Povreda je prošlost, Karlos Alkaras se u velikom stilu vratio na teren.

Španski teniser je večeras savladao Britanca Kamerona Norija (6:3, 7:5) u finalu turnira u Buenos Ajresu i osvojio prvi trofej u sezoni.

Prije Norija, Alkaras je na putu do finala pobijedio Đerea, Lajovića i Zapatu Miraljesa. Mladi teniser se povrijedio u finišu prošle sezone na Mastersu u Parizu, potom se oporavio i učestvovao na egzibiciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a onda je tokom priprema za Australijan open obnovio povredu, pa je propustio prvi grend slem u sezoni.

Početak prvog seta je protekao u izjednačenoj igri, a onda je od rezultat 3:3 Alkaras vukao konce po terenu, osvojio tri gema zaredom, od toga dva brejka, pa je poveo 1:0.

Već na startu drugog seta Španac je oduzeo servis rivalu i poveo 2:0. Činilo se da će Alkaras mirno privesti meč kraju, a onda je u devetom gemu Nori vratio brejk, smanjio na 5:4, a onda i izjednačio - 5:5.

Finiš meča je pripao Alkarasu, koji je u 12. gemu iskoristio još jednu brejk loptu, ujedno i meč loptu i osvojio titulu na turniru iz serije 250.

Bonus video: