Đoković u uzbudljivom duelu ranjenika savladao Mahača

Prvi reket svijeta zbog bolova popio tabletu i napitak, 22-godišnji Čeh imao problema sa ručnim zglobom, ali je izborio taj-brejk u odlučujućem setu. U njemu nije imao šansi - Nole slavio 6:3, 3:6, 7:6 (7:1)

8683 pregleda 5 komentar(a)
Foto: REUTERS/Amr Alfiky
Foto: REUTERS/Amr Alfiky

Uz velike muke, Novak Đoković je nastavio pobjednički niz u 2023. godini, jer je na startu turnira u Dubaiju savladao Tomaša Mahača 6:3, 3:6, 7:6.

Đoković je relativno lako dobio 1. set, iako je dozvolio jedan brejk rivalu.

U drugom se mučio, jer je gubio 3:0 i spasao brejk loptu za 4:0. Tražio je od ljudi iz njegovog boksa da mu pošalju tabletu i napitak, ali nije pomoglo, jer je Čeh lako izborio odlučujući dio igre.

U njemu je odmah na startu imao brejk šansu, a onda se požalio na bol u ručnom zglobui, zbog čega je usred 2. gema na teren ušao fizioterapeut i predlagao mu bandažu.

Ko bi rekao da je 130. na ATP listi: Tomaš Mahač
Ko bi rekao da je 130. na ATP listi: Tomaš Mahačfoto: REUTERS/Amr Alfiky

Čeh je to odbio, 35-godišnji iskoristio šansu i poveo 4:1, ali je Mahač smogao snage da uzvrati i izjednači na 4:4.

Došlo se do taj-brejka, Đokovićevog 9. u sezoni, a 12. u karijeri za 22-godišnjeg Čeha, koji je do glavnog žrijeba došao kroz kvalifikacije.

Nole je odmah uzeo mini-brejk, a onda još jedan za 5:1, čime je konačno probio rivalu servis-volej igru.

Još jedan sjajan ritern donio mu je pet meč-lopti, a iskoristio je odmah prvu i izborio duel sa Holanđaninom Talonom Griksporom.

"Tomaš nije igrao kao 130. igrač na svijetu, zaslužuje sve čestitke. Zadao mi je svakojake moguće probleme, ali sam pronašao rješenje. Prije dolaska u Dubai nisam trenirao nekoliko sedmica, biće mi potrebno vremena da uhvatim formu", rekao je Đoković.

Bonus video: