Medvedev: Srećan sam, nekada ni najbolja igra nije dovoljna za pobjedu nad Đokovićem

Danil Medvedev je prekinuo niz od 20 pobjeda Novaka Đokovića, 10 u karijeri sa 20 ili više pobjeda srpskog tenisera, što je rekord na turu

4824 pregleda 11 komentar(a)
Medvedev kaže da je odigrao najbolje, Foto: REUTERS
Medvedev kaže da je odigrao najbolje, Foto: REUTERS

Danil Medvedev je prekinuo niz od 20 pobjeda Novaka Đokovića, 10. u karijeri sa 20 ili više pobjeda što je rekord na turu. Rus je prekinuo i niz od četiri poraza od srpskog tenisera u pufinalu Dubaija - 6:4, 6:4.

"Znao sam da moram da igram svoj najbolji tenis, i nadao sam se da on neće odigrati svoj najbolji, ta kombinacija donijela mi je pobjedu. Čak i kada igrate najbolje protiv njega, niste sigurni da možete do pobjede. Drago mi je što sam uspio da zadržim formu i tokom ovog turnira. U drugom setu sam bio u situaciji gdje sam mogao da ispustim taj brejk prednosti ali srećom sam uspio da zadržim prednost", rekao je Medvedev.

A finale rusko - Andrej Rubljov je iz šestog pokušaja uspio da napokon dobije Aleksandra Zvereva i sjutra od 16 sati braniće titulu ATP 500 Dubai.

"Trenutno igram dobro, to je najbitnije. Znam da je Rubljov igrao dobro, ali da je učetvrtfinalu protivnik imao pet meč lopti protiv njega. Poznajemo se odlično, vidjećemo kako će to izgledati sjutra, zaključio je Medvedev.

Bonus video: