Đoković može izgubiti poziciju lidera samo ako Alkaras ili Cicipas osvoje oba predstojeća mastersa

Novak Đoković neće biti prvi pred sezonu šljake samo ako dva povrijeđena tenisera, Alkaras i Cicipas, osvoje ob predstojeća mastersa

5124 pregleda 11 komentar(a)
Za šljaku treba najduža priprema, Foto: Reuters
Za šljaku treba najduža priprema, Foto: Reuters

Novak Đoković će sa prvog mjesta dočekati sezonu šljake, iako gotovo da ne postoje šanse da najbolji tensier svijeta učetvuje na mastersima u Indijen Velsu i Majamiju.

Ulazak u Sjedinjene Američke Države bez primljenih vakcina protiv korona virusa je nemoguć do 11. maja, tako da će Đoković moći da igra u Sinsinatiju, US openu...

I dok se Indijen Vels smatra izgubljenim, u Majamiju ne odustaju, direktor turnira Džejms Blejk i guverner Floride Rik Skot i dalje pritiskaju federalne vlasti, ali...

"Šta će se promijeniti između početka marta i 11. maja? Zašto bi Novak u ta dva mjeseca odjednom prestao predstavljati opasnost za zdravlje Amerike"? - zapitao se američki teniser Džon Izner i dodao:

“Ne brinite, 11. maja biće dovoljno sigurno za njegov ulazak u Sjedinjene Države. Do tada je preopasan. Ne sumnjajte u nauku, naše vlasti od prvih dana kovida rade sve kako treba”, ironično je prokomenatrisao američki kolos.

A Đoković je najavio pauzu pred pripremu za sezonu šljake.

"To je najzahtjevnija podloga i traži najviše vremena za pripremu", objasnio je Đoković, kojem je dobra strana zabrane što ne brani bodove u Majamiju i Indijen Velsu.

Prvo mjesto u rejtingu ATP mogao bi izgubiti smo pod uslovom da Karlos Alkaras ili Sefanos Cicipas osvoje oba ta turnira, ali Španac i Grk imaju problema sa povredama pa se to čini nemogućom misijom.

Zato bi bilo veliko iznenađenje da Đoković sezonu šljake na Mastersu u Monte Karlu ne dočeka na prvom mjestu.

Bonus video: