Alkaras: Želim prvo mjesto i titulu u Indijan Velsu

Alkaras je drugi na ATP listi i ima 380 bodova manje od Novaka Đokovića

2699 pregleda 6 komentar(a)
Karlos Alkaras, Foto: Reuters
Karlos Alkaras, Foto: Reuters

Španski teniser Karlos Alkaras rekao je danas da mu je cilj da se vrati na prvo mjesto ATP liste tokom Mastersa u Indijan Velsu.

"Radiću na tome", rekao je drugi teniser svijeta upitan o ambicijama na turniru u kalifornijskoj pustinji.

"Osvojiti ovaj turnir i ponovo biti broj jedan je za mene veliki cilj", naveo je Alkaras.

Prvi teniser svijeta je Novak Đoković, koji ne igra u Indijan Velsu pošto mu je zabranjen ulazak u SAD jer nije vakcinisan protiv koronavirusa. Srpski teniser na prvom mjestu ima 380 bodova više od Alkarasa.

Alkaras je po osvajanju US opena prošle godine kao 19-godišnjak postao najmlađi teniser na čelu ATP liste. On je poziciju izgubio nakon što je pauzirao zbog povrede, ali i Đokovićevog osvajanja Australijan opena u januaru.

Mladi španski teniser nije igrao ni na prošlonedjeljnom turniru u Akapulku.

On je u Indijan Velsu prvi nosilac i slobodan je u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Australijanca Tanasija Kokinakisa i Amerikanca Brendona Holta.

"Naravno u žrijebu ima priličan broj sjajnih tenisera koji imaju šansu da osvoje turnir, ali imam i ja svoje šanse", ocijenio je Alkaras.

On je naveo da uopšte nije zabrinut poslije serije povreda od prošle jeseni, da dobro radi i trenira, ali da nekad jednostavno nema sreće.

Bonus video: