U ponedjeljak start Rojal kupa

Direktor turnira Milorad Asanović saopštio je da je prijavljeno 270 teniserki iz 17 država svijeta, od kojih će se njih 32 naći u glavnom žrijebu.
84 pregleda 0 komentar(a)
Rojal kup press, Foto: Mina
Rojal kup press, Foto: Mina
Ažurirano: 15.09.2017. 16:22h

Profesionalni ženski teniski turnir, Rojal kup NLB banka, sa nagradnim fondom od 25 hiljada USD, biće održan od 18. do 24. septembra na terenima podgoričkog kluba As, saopštili su organizatori.

Navodi se da će se teniserke, osim za nagradni fond, boriti i za 50 WTA bodova.

Direktor turnira Milorad Asanović saopštio je da je prijavljeno 270 teniserki iz 17 država svijeta, od kojih će se njih 32 naći u glavnom žrijebu.

"Najbolje rangirana učesnica je Slovenka Tamara Zidansek, koja je 198. na WTA listi. Tu je i Italijanka Đulija Đati Montikone, Brazika Julija Pigozi i Dejana Radanović, 257. na WTA listi. Od crnogorskih teniserki u kvalifikacijama nastupiće juniorke Andrea Ćetković, Ana Radović, Alabina Zaganjor, Sofija Rađenović, i Ana Radović", kazao je Asanović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da fed kup reprezentativka Anja Drašković zbog povrede neće nastupiti.

Asanović je podsjetio da je prve WTA bodove na podgoričkom turniru osvojila najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić.

"Želimo da pošaljemo sliku koja služi na ponos, da predstavimom Crnu Goru kao sportsku naciju i destinaciju vrhunskog sporta", kazao je Asanović.

On je saopštio da će kvalifinacije biti odrađene u subotu i nedjelju, dok glavni turnir startuje u ponedjeljak.

Asanović je kazao da mu je želja da poveća nagradni fond na 100 hiljada USD i da na turnir vrati Danku Kovinić.

"Sigurno bi privukli bar još nekoliko teniserki iz prvih 100 na WTA listi i turnir uvrstili na svjetsku mapu. Postoji želja i raspoloženje ljudi iz bisnisa i privrede, a i Glavni grad je zainteresovan za takav turnir", kazao je Asanović.

Sportski direktor podgoričkog kluba As, Dejan Asanović, kazao je da je Rojal kup jedan od najjačih turnira tog ranga.

"Očekujem dobar tenis. Tereni su spremni, mi takođe samo da nas još posluži vrijeme. Pozivamo sve ljubitelje sporta da dođu na terene TK As i uživaju u dobrom tenisu", rekao je Asanović.

Izraelska teniserka Vlada Ekšibarova kazala je da su prvi utisci odlični.

"Zadovoljna sam uslovima i organizacijom, svim onim što sam vidjela. Prvi put sam u Podgorici i sviđa mi se. Očekujem da odigram dobar turnir i ostvarim što više pobjeda", kazala je Ekšibarova.

Moldavka Aleksandra Perper kazala je da je spremna i da vjeruje u dobar nastup na turniru.

"Očekujem dobar rezultat. Konkurencija je jaka, ali vjerujem da ću odigrati dobro. Prvi put učestvujem na turniru i očekujem da se predstavim u najboljem svjetlu", kazala je Perper.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za ponedjeljak (18.30).

Prošle godine trofej je osvojila Holanđanka Kirin Lemoan, pobjedom u finalu protiv Argentinke Paule Ormačee.

Bonus video: