Alkaras nakon 100. pobjede u karijeri: Ponosan sam

Španski teniser se u osminu finala Indijan Velsa plasirao pobjedom nad holandskim igračem Talonom Griksporom sa 7:6 (4), 6:3

4941 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Drugi teniser svijeta Karlos Alkaras rekao je da je ponosan na svoju 100. pobjedu na ATP turu, koju je zabilježio u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu.

"Zaista sam ponosan što sam ostvario svoju 100. pobjedu na ATP turu i nadam se da je to prva 'stotka' od mnogih. Iskreno, gledao sam statistiku, ali nisam znao. Mislio sam da će to biti u sljedećoj rundi", rekao je Alkaras, prenio je ATP.

Španski teniser se u osminu finala Indijan Velsa plasirao pobjedom nad holandskim igračem Talonom Griksporom sa 7:6 (4), 6:3.

Do 100. pobjede 19-godišnji igrač je stigao poslije 132 odigrana meča, čime zauzima drugo mjesto, a jedini bolji od njega je legendarni Amerikanac Džon Mekinro (131).

Alkaras će u narednoj fazi igrati protiv Britanca Džeka Drejpera (56. na ATP listi), koji je bio bolji od sunarodnika Endija Mareja (7:6, 6:2).

"Spreman sam. Volim da igram takve mečeve. Džek igra zaista dobro. Igrao sam protiv njega jednom u Bazelu (2:1), ne tako davno. Bilo je teško. Znam da moram da budem na najboljem nivou, moram da pružim 100 odsto da bih pobijedio odličnog rivala kao što je Džek", rekao je prvi nosilac Mastersa u Indijan Velsu.

Bonus video: