Alkaras na dva koraka do povratka na mjesto broj jedan

Indijen Vels je važan za 19-godišnjeg Španca jer bi se osvajanjem vratio na prvo mjesto ATP liste

6209 pregleda 9 komentar(a)
Alkaras se vratio u formu iz prošle godine, Foto: Reuters
Alkaras se vratio u formu iz prošle godine, Foto: Reuters

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u polufinale Mastersa u Indijen Velsu, pobijedivši prvi put u karijeri Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 6:4, 6:4.

Do prve pobjede u četiri duela protiv Kanađanina, Alkarasu je trebalo dva sata igre.

Indijen Vels je važan za 19-godišnjeg Španca jer bi se osvajanjem vratio na prvo mjesto ATP liste, ali da bi ga zadržao, moraće potom da odbrani titulu u Majamiju.

On će u polufinalu Indijan Velsa igrati protiv Italijana Janika Sinera koji je pobijedio Amerikanca Tejlora Frica sa 6:4, 4:6, 6:4.

U duelima Alkarasa i Sinera je nerijašeno, 2:2, ali je Španac u pet setova dobio posljednji meč u četvrtfinalu US opena, koji je potom i osvojio.

U ženskom dijelu turnira, plasman u polufinale obezbijedila je prva teniserka i aktuelna šampionka Indijen Velsa, Poljakinja Iga Svjontek. Ona je sa 6:2, 6:3 pobijedila Rumunku Soranu Kirsteu.

Svjontek će u polufinalu igrati sa šampionkom Vimbldona Jelenom Ribakinom, koja je prvi put u karijeri došla u polufinale turnira iz serije 1.000. Ona je dobila Karolinu Muhovu, preokretom - 6:7, 6:2, 6:4.

Polufinale Indijan Velsa biće prilika za Poljakinju da se revanšira Kazahstanki za poraz u osmini finala ovogodišnjeg Australijan opena.

Ranije su meč međusopbnog polufinala obezbijedili Danil Medvedev i Frensis Tijafo.

A ui ženskom dijelu Arionma Sobolenka i Marija Sakari.

Bonus video: