Alkaras pred veliki duel: Sve moram uraditi savršeno da bih dobio Medvedeva

Supertalentovana nada svjetskog tensia, Karlos Alkaras, igraće u 11. finalu u karijeri i za devetu ATP titulu protiv Rusa Danila Medvedeva. Finale Indijen Velsa počinje u ponoć

9956 pregleda 5 komentar(a)
Igra za devetu titulu i prvo mjesto, Foto: Reuters
Igra za devetu titulu i prvo mjesto, Foto: Reuters

Supertalentovana nada svjetskog tenisa, karlos Alkaras, igraće u 11. finalu u karijeri i za devetu ATP titulu protiv Rusa Danila Medvedeva. Rus je vezao 19 pobjeda.

"Znam da ću ako pobijedim postati prvi reket svijeta. Pokušaću ne razmišljati o tome, nego o tome što moram učiniti. Čeka me prava taktička utakmica, biće jako teško. Recimo samo da sve moram napraviti savršeno. Ovo su sve moje misli o meču.., ali, naravno, bilo bi super pobijediti", sa osmjehom je prokomentarisao Španac.

Njemu je na konferencniji za novinare najteže bilo da odgovori na pitanje u kojem aspektu tenisa sebe smatra najboljim na svijetu.

"To je teško pitanje. Mnogo je igrača na turu, svaki sa svojim snagama. Teško je navesti jednu stvar u kojoj sam bolji od drugih. Recimo samo da sam dobar u svakom pogledu. Ja se dobro krećem, imam dobre udarce, a drugi vjerovatno imaju dobre udarce, ali ne i savršeno kretanje. Ne znam kako to objasniti. Ali ne mogu reći da sam dobar u jednom aspektu ili da sam bolji od drugih u nekom aspektu. Ne mogu to reći", objasnio je Alkaras.

A Rus igra četvrto finale u svega 32 dana, 31. ukupno i za 19. trofej. Ako uspije imaće pet osvojenih mastersa.

On će se sjura vratiti u top 5, biće peti igrač ATP rejtinga.

Bonus video: