Đoković: Ne kajem se ni zbog čega, nadam se da ću igrati US open

„Šteta je što nisam mogao da igram u Indijen Velsu i Majamiju, volim te turnire. Donio sam svjesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo. Trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promijeniti, za US open”, rekao je Đoković za CNN

3572 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je preskočio Sunshine Double, jer mu nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju SAD.

Zbog toga mu je Karlos Alkaras oduzeo 1. mjesto na ATP listi, ali ne očajava i vjeruje da će se pravilo o zabrani ulaska nevakcinisanim strancima promijeniti do US opena.

„Ne kajem se. U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natjera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost. Čestitam Alkarasu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mjesto broj 1”, rekao je Đoković za CNN.

On je u Indijen Velsu osvojio pet, a u Majamiju šest titula.

„Šteta je što nisam mogao da igram u Indijen Velsu i Majamiju, volim te turnire. Imao sam mnogo uspjeha tamo, ali donio sam svjesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo. Trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promijeniti, za US open”.

Nole je posljednji put nastupio u Njujorku 2021. godine, kada je u finalu izgubio od Danila Medvedeva i ispustio šansu da postane prvi teniser nakon Rod Lejvera 1969. koji je osvojio sva četiri grend slema u sezoni.

Tada je briznuo u plač, a publika ga tješila ovacijama.

„Zaista želim da budem u Njujorku. Kada sam 2021. izgubio od Medvedeva u finalu, doživio sam jedan od najboljih momenata sa tamošnjom publikom. Osvojio sam US open tri put i igrao još mnogo finala... Iako sam izgubio taj duel od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanje publike, želim da se vratim i da se opet povežem s njima. Tome se radujem i nadam se da će desiti”, zaključio je Đoković, koji bi tenisu trebalo da se vrati na Mastersu u Monte Karlu.

Bonus video: