Sjajna partija Rusa: Medvedev osvojio Masters u Majamiju

Medvedev u finalu savladao Janika Sinera 7:5, 6:3

6196 pregleda 0 komentar(a)
Medvedev, Foto: Reuters
Medvedev, Foto: Reuters

Nakon Roterdama, Dohe i Dubaija, Danil Medvedev je osvojio još jedan turnir u 2023. godini, ovog puta iz Masters serije - ruski teniser je večeras u finalu Majamija pobijedio Janika Sinera 2:0 (7:5, 6:3).

Medvedev je večeras prvi put u karijeri osvojio turnir u Majamiju i ujedno je postao 20. teniser, koji je podigao trofej na ovom turniru.

Rus je u Majamiju stigao do petog trofeja na mastersima - prethodno je bio najbolji u Sinsinatiju (2019), Šangaju (2019), Parizu (2020) i Torontu (2021)

Medvedev je igrao peto finale u 2023. godini, a u mečevima za trofej je samo izgubio od Karlosa Alkarasa u finalu Indijan Velsa. U Roterdamu je, kao i večeras, savladao Sinera, u Dohi Endija Mareja, a u Dubaiju Andreja Rubljova.

Rus igra fenomenalno u 2023. godini, a ukupno je, do sada, odigrao 33 meča, dobio 30, a izgubio samo tri. Osim od Alkarasa u finalu Indijan Velsa, izgubio je od Novaka Đokovića u polufinalu Adelejda i od Sebastijana Korde u šesnaestini finala Australijan opena.

U prvom setu je Italijan prvi stigao do brejka, poveo 3:2, ali je već u narednom gemu Medvedev uzvratio i izjednačio.

Potom je do 12. gema bilo mirno, nije bilo brejk lopti, a onda je u tom gemu Rus iskoristio brejk, odnosno set loptu i poveo 1:0.

Igrao je Medvedev odlično i već na startu drugog seta napravio brejk i poveo 2:0. Siner je potom oduzeo servis rivalu, smanjio na 2:1, ali je već u narednom gemu morao da se suoči sa novim brejkom.

Medvedev je nakon vođstva 3:1 kontrolisao situaciju i došao do nove titule u 2023. godini.

Bonus video: