Medvedev: Da se ja pitam, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi

Medvedev sinoć prvi put u karijeri osvojio Masters u Majamiju

3615 pregleda 0 komentar(a)
Medvedev, Foto: Reuters
Medvedev, Foto: Reuters

Ruski teniser Danil Medvedev kazao je da bi volio da se tenis igra samo na tvrdoj podlozi.

Medvedev je sinoć prvi put u karijeri osvojio Masters u Majamiju, a poznato je da se na šljaci ne snalazi baš najbolje.

"Da se ja pitam, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi. Ali, potpuno razumijem da to ne bi bilo fer", rekao je Medvedev i ponovio da zaista voli da igra na tvrdim podlogama.

Medvedev je u finalu Majamija pobijedio Italijana Janika Sinera poslije dva seta (7:5, 6:3) i tako stigao do svoje 18. titule na turnirima na tvrdoj podlozi, a ukupno 19. u karijeri.

"Tvrda podloga je mjesto gdje najbolje osjećam igru. Iako znam da mogu da igram prilično dobro i na travi i na šljaci, ovdje je moja igra najtečnija. Ne tvrdim podlogama mogu da ne igram svoj najbolji tenis, ali mogu da osvajam mečeve. To je velika razlika", rekao je Medvedev, koji je od danas četvrti igrač na ATP listi.

Rus je u Majamiju osvojio svoju četvrtu titulu za dva mjeseca, poslije Roterdama, Dubaija i Dohe. Odigrao je pet finala, ali je u Indijan Velsu prije dvije nedjelje izgubio od Španca Karlosa Alkarsa što mu je jedini poraz u 25 mečeva.

"Mislim da nikada nisam imao ovako dobar početak sezone. Obično sam najbolji na Australijan openu, gdje sam dva puta stizao do finala (2021. i 2022. godine). Ove godine nisam bio dovoljno dobar u Melburnu, tako da sam srećan što sam uspio da preokrenem stvari", rekao je Medvedev.

On će sada morati da svoju dobru formu potvrdi i na šljaci, čija sezona uskoro počinje. To je podloga na kojoj nikada nije slavio.

"Ali znam da mogu da igram dobro i na šljaci. Pobijedio sam jednom Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa na istom turniru", prisjetio se Medvedev turnira u Monte Karlu 2019. godine kada je stigao do polufinala.

"Šljaka mi je teža. Ako ne igram svoj najbolji tenis, mogu mnogo lakše da izgubim", dodao je ruski teniser.

Bonus video: