Rus osvojio najveći trofej u karijeri: Rubljov šampion Monte Karla

Rus u finalu nakon preokreta savladao Runea - 5:7, 6:2, 7:5

6103 pregleda 1 komentar(a)
Rubljov, Foto: Reuters
Rubljov, Foto: Reuters

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je danas Masters u Monte Karlu.

Rubljov je u finalu, nakon preoketa, savladao Danca Holgera Runea 2:1 (5:7, 6:2, 7:5) i prvi put u karijeri osvojio turnir iz serije 1000. Prethodno je na ovom turniru u finalu 2021. godine izgubio od Cicipasa, a iste godine je u finalu Sinsinatija poražen od Zvereva.

Do najvećeg uspjeha u karijeri Rubljov je došao zahvaljujuću dobroj igri, ali i velikoj nervozi Runea. Danac je griješio, loše servirao, svađao se sa publikom, pa je poraz bio neizbježan.

"Ne znam šta da kažem. Srećan sam, konačno sam osvojio trofej na jednom Mastersu. Gubio sam, mislio da nema šanse da dođem do pobjede. Nadao sam se da bih mogao da dobijem šansu da igram do kraja", rekao je Rubljov nakon meča.

Prvi set je protekao u znaku Runea, koji je u šestom gemu došao do brejka, poveo 4:2, ali je već u narednom gemu morao da se suoči sa gubitkom servisa. Rubljov je izjednačio (4:4), potom imao brejk loptu u devetom gemu, ali je nije iskoristio.

Pobjednika je odlučio 12. gem u kojem je Rune iskoristio prvu set loptu.

Drugi set je počeo brejkom Rubljova - Rus je poveo 2:0, ali je onda Rune izjednačio i "nestao" sa terena. Danac je loše servirao, Rubljov vezao četiri gema i izjednačio u setovima.

U trećem setu je Rune vodio 3:0, pa 4:1, imao brejk loptu da povede 5:1, ali je jednu paralelu poslao u aut. Nakon toga se Rus vratio u meč i osvojio prvu titulu na jednom Mastersu.

Bonus video: