Danka se ponosno oprostila od Madrida: Bivša šampionka Rolan Garosa slavila u tri seta

Naša teniserka odigrala dva odlična seta protiv 12. igračice svijeta, ali ju je u trećem stigao umor nakon sedam mečeva u posljednjih devet dana

6451 pregleda 6 komentar(a)
Kovinić, Foto: Shutterstock
Kovinić, Foto: Shutterstock

Dankino super proljeće prekinuto je u drugom kolu Madrida - naša najbolja teniserka na WTA turniru u glavnom gradu Španije poražena je od Čehinje Barbore Krejčikove (6:3, 4:6, 6:0).

Danka Kovinić je možda završila avanturu na WTA turniru u Madridu, ali se od njega ponosno oprostila - i to protiv djevojke koja je na šljaci pokazala klasu kada je prije dvije godine osvojila Rolan Garos.

Danka Kovinić grafik
foto: Vijesti/Sofascore

Na krilima nedavnih pobjeda u Portugalu (osvojila ITF turnir) i prvom kolu Madrida nad Sarom Erani, Danka je ušla i u današnji meč - prva je napravila brejk, povela 2:0 u prvom setu, ali ubrzo je Čehinja pokazala zašto je trenutno 12. teniserka svijeta (6:3).

Ono što je propustila u prvom, nije u drugom setu. Naša teniserka ponovo je prva došla do brejka (3:2), koji je do kraja uz veliku borbu i nekoliko sjajnih poena uspjela da sačuva - 6:4.

Ipak, sedmi meč u posljednih devet dana učinio je svoje - umor je stigao našu teniserku u trećem setu u kojem nije imala šansi protiv 11. nositeljke u Madridu.

Krejčikova je u odlučujećem setu bila bez milosti i slavila je bez izgubljenog gema.

Bonus video: