Nadal ili Anderson: Duel dva igrača čije rivalstvo traje 19 godina

Njihovo rivalstvo i prijateljstvo traje, međutim, dugo - prvi put su jedan naspram drugog bili, malo je poznato, prije čak 19 godina, kada su obojica imali po 12
0 komentar(a)
Nadal anderson, Foto: Printscreen
Nadal anderson, Foto: Printscreen
Ažurirano: 10.09.2017. 13:54h

Rafael Nadal večeras će pokušati da osvoji 16. Grend slem titulu, a bilo bi iznenađenje da to ne uradi, jer u finalu US opena igra sa debitantom na najvećoj mogućoj sceni.

Kevin Anderson nije, naravno, novo lice, ali jeste na ovako visokom nivou i u ovako značajnom meču.

Biće to duel u kome bi pobjednik trebalo da bude unaprijed poznat...

"Teško je da opišem kako se osjećam. Ne mislim da sam ovdje slučajno, do finala Grend slema se ne dolazi slučajno, već nakon godina i godina napornog rada i vjerovanja u ono što radiš", rekao je Anderson.

S obzirom na to da su imali različit teniski put, da se Nadal godinama borio za najveće trofeje, a Anderson uglavnom samo učestvovao na velikim turnirima, uz poneko iznenađenje, očekivano je da se njih dvojica nisu sretali mnogo puta na ATP turu.

Biće ovo njihov peti međusobni duel, prethodna četiri dobio je Španac.

Njihovo rivalstvo i prijateljstvo traje, međutim, dugo - prvi put su jedan naspram drugog bili, malo je poznato, prije čak 19 godina, kada su obojica imali po 12.

Prvu zajedničku fotografiju Andersona i Nadala predstavila je supruga južnoafričkog tenisera Kelsi.

"Drago mi je zbog Kevina što je došao do ovog nivoa. Znamo se veoma dugo, igrali smo kao djeca na turnirima i sada smo zajedno u velikom finalu", kazao je Nadal.

Nije mogao da se sjeti ko je dobio taj meč.

Ovoga, u finalu US opena, koje počinje u 22 sata sjećaće se zauvijek, i jedan i drugi.

Bonus video: