Kad se lijep gest pretvori u glavobolju - veličine torti izazvale problem u Madridu

Karlos Alkaras za rođendan od organizatora turnira u Madridu dobio veliku tortu, Arina Sabaljenka malu. I odmah su se "usijale" društvene mreže

15227 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AP Photo/Manu Fernandez
Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Od početka ruske agresije na Ukrajinu, sportisti iz najveće zemlje na svijetu i Bjelorusije su na udaru.

Reprezentacije i ekipe u kolektivnim sportovima se gotovo nigdje ne takmiče, a u tenisu je bilo mnogo kontroverzi - dozvoljeno im je da nastupaju, ali bez isticanja zastava, dok prošle godine nisu mogli da igraju na Vimbldonu zbog čega su ATP i WTA odlučili da ne boduju "nezvanično prvenstvo svijeta".

Iako im to vjerovatno nije bila namjera, organizatori turnira u Madridu su upali u probleme zbog nesvakidašnjeg razloga - torti.

U petak su, naime, rođendane proslavili Arina Sabaljenka i Karlos Alkaras.

Bjeloruskinja nije bila na terenu, jer je u četvrtak izborila plasman u finale sa Igom Sfjontek, a dobila je tortu na jedan sprat za svoj 25. rođendan.

Nekoliko sati kasnije, nakon pobjede nad Bornom Ćorićem u polufinalu, Alkaras je na Centralnom terenu "Magične kutije" dobio mnogo veću tortu za svoj 20. rođendan.

I to je odmah bio povod da se "usijaju" mreže. Na Tviteru se pojavila fotografija Sabaljenke i mladog Španca sa poslasticama, uz napomenu da je razlika u veličini torti zapanjujuća, na šta je prva reagovala Viktorija Azarenka.

"Ne može bolje da se opiše tretman", napisala je Vika na Tviteru, dok je njena sunarodnica Sabaljenka samo stavila tužne emotikone.

U cijelu priču se uključio španski veteran Felisijano Lopes, koji je stao u odbranu organizatora.

"Iznenađen sam reakcijom nakon ovog poteza. Pod broj 1, Karlos je dobio meč i ušao u finale. Broj 2 - igrao je na Centralnom terenu. Broj tri - turnir se igra u Španiji, iako je međunarodni", napisao je Lopes i podijelio fotografiju Holgera Runea, koji je 29. aprila od organizatora za 20. rođendan takođe dobio manju tortu kao čestitku.

Bonus video: