Alkaras kao Nadal: Madrid je odbranjen

Alkaras u finalu Mastersa u Madridu pobijedio Jan-Lenarda Štrufa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3)

14179 pregleda 101 reakcija 3 komentar(a)
Karlos Alkaras, Foto: Reuters
Karlos Alkaras, Foto: Reuters

Karlos Alkaras nastavlja sa briljantnim izdanjima u 2023. godini - španski teniser je večeras u finalu Mastersa u Madridu savladao Jan-Lenarda Štrufa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3) i odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Alkaras je večeras stigao do četvrte titule u 2023. godini, iako nije briljirao. Prije Madrida, osvojio je trofeje u Buenos Ajresu, na Mastersu u Indijan Velsu i turniru u Barseloni. Ove sezone je zabilježio 29 pobjeda i samo dva poraza (od Sinera u polufinalu Majamija i Norija u finalu Rija). Učestvovao je na šest turnira u 2023, igrao pet finala i osvojio četiri titule. Drugi teniser svijeta je večeras osvojio 10. titulu u karijeri.

Sa druge strane Štrufova bajka nije imala srećan kraj, ali bez obzira na to njemački teniser je ostavio odličan utisak, igrao kvalifikacije u Madridu i kao "laki luzer" došao do finala. On je u kvalifikacijama izgubio od Aslana Karaceva, a onda je dobio specijalnu pozivnicu organizatora. Večeras je igrao drugo finale u karijeri, a prvo na mastersima.

Alkaras je na startu stigao do brejka, poveo 2:0, ali je Štruf odgovorio, vezao tri gema i preokrenuo (3:2). Tada je uslijedila nova mini-serija Španca, koji je napravio novi brejk, poveo 5:3 i sačuvao prednost za vođstvo u setovima.

Štruf je bio neugodan večeras, pa je na startu drugog seta poveo 2:0. Potom je u petom gemu spasao pet brejk lopti, poveo 4:1 i izjednačio.

U trećem setu je Štruf prvi stigao do brejk lopte, ali je nije iskoristio u trećem gemu. Potom je u narednom dozvolio Alkarasu da mu oduzme servis, pa je Španac poveo 3:1 i brejk prednosti sačuvao do kraja.

Alkaras je večeras postao prvi teniser nakon Rafaela Nadala, koji je odbranio titulu na Mastersu u Madridu. Nadal je 2013. i 2014. vezao dvije titule u "Magičnoj kutiji".

Bonus video: