Đoković: Alkaras će biti "broj 1" šta god da se dogodi u Rimu

Novak Đoković danas počinje odbranu trofeja na omiljenom turniru na šljaci, na teren će i naša Danka Kovinić koju očekuje duel sa Barborom Krejčikovom

6668 pregleda 6 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Šljaka je kroz njegovu veliku karijeru bila podloga na kojoj je imao najmanje uspjeha, ali jedan turnir na zemlji uvijek je bio poseban za Novaka Đokovića.

Najbolji teneriser planete i Rim uvijek su imali posebnu vezu, Đoković je "Foro Italiko" pokorio šest puta, a od danas kreće u novi pohod na "vječni grad".

"Volim da igram u Rimu - ovdje sam uvijek imao uspjeha, igrao i dosta finala. Ovo je moj najuspješniji turnir na šljaci i nadam se da će mi ovog puta biti odskočna daska za Rolan Garos gdje želim da igram najbolje što znam", poručio je Đoković iz Rima, gdje će u večernjem terminu (ne prije 19 sati) igrati protiv Tomasa Martina Ećeverije iz Argentine.

Đoković u Rim stiže kao reket "broj 1", ali sa samo pet bodova više od mladog Španca Karlosa Alkarasa.

"On će biti 'broj 1' nakon ovog turnira šta god se dogodilo i to je zaslužio. Igrao je impresivno i na visokom nivou", podvukao je Đoković.

Srpski teniser ga vidi i kao jednog od favorita na drugom Gren slemu sezone.

"Zavisno od toga hoće li Rafael Nadal igrati Rolan Garos, Alkaras je svakako jedan od glavnih favorita", nema dilemu Đoković.

Novinari su ga podsjetili da se ove sezone nije sreo sa Alkarasom.

"Zvuči romantično to", našalio se Đoković. "Igrali smo jednom prošle godine u Madridu i vjerovatno bismo obojica pristali da se susretnemo ovdje u finalu", istakao je Novak.

Dankin drugi pokušaj protiv Krejčikove

Na teren će danas i naša Danka Kovinić - i to drugi put u posljednjih 15 dana protiv Barbore Krejčikove.

Danka je od nekašnje šampionke Rolan Garosa eliminisana u drugom kolu Madrida, a u istoj rundi sastaće se i danas u Rimu. Njihov meč trebalo bi da počne oko 15.30h.

Kovinić je na startu turnira u glavnom gradu Italije savladala domaću teniserku Luciju Bronceti - 6:3, 3:6, 6:3.

Bonus video: