Nadal i Rolan Garos: U četvrtak konačna odluka, "Marka" kaže da Španac neće igrati

Izostankom sa Rolan Garosa Nadal će izgubiti bodove, pa će prvi put nakon 24. marta 2003. godine biti van 100 najboljih

17443 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2023. 22:29h

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da će sjutra popodne objaviti da li će učestvovati na Rolan Garosu, koji počinje sljedeće nedjelje.

"Rafael Nadal će sjutra održati konferenciju za novinare i tada će saopštiti da li će učestvovati na ovogodišnjem Rolan Garosu", stoji u saopštenju njegovog tima.

Španska "Marka" piše da će Nadal sjutra saopštiti da neće igrati na Rolan Garosu.

Nadal će prvi put nakon 18 sezona propustiti drugi grend slem u sezoni. On je 2016. godine bio primoran da se povuče u trećem kolu nakon povrede zgloba.

Izostankom sa Rolan Garosa Nadal će izgubiti bodove, pa će prvi put nakon 24. marta 2003. godine biti van 100 najboljih. Imaće 445 bodova i biće oko 130. mjesta.

To takođe znači da bi Nadal mogao da zaigra na Vimbldonu samo ako dobije specijalnu pozivnicu. Naravno, pod uslovom da bude spreman.

Nadal je u januaru doživio povredu kuka na Australijan openu i od tada je van terena. Od posljednjeg meča u Melburnu prošlo je 119 dana.

"Doživio sam veliku povredu. Trebalo je da odsustvujem između šest i osam nedjelja, ali sada već idemo ka 14. Nismo se tome nadali. Slušali smo ljekare, ali iz nekog razloga oporavak se odužio", rekao je Nadal u video poruci objavljenoj 20. aprila.

Nadal je do sada 14 puta osvojio Rolan Garos, i stigao je do 22 grend slem titule u karijeri.

Bonus video: